Drugi pišu – “SuperSport 365” : Partizan želi Zagorca, nudi 360.000 evra

Partizan želi Zagorca, nudi 360.000 evra

Partizan je ozbiljno zagrizao za Radeta Zagorca! Crno-beli su nedavno otpuštenom krilnom košarkašu iz NBA lige ponudili čak 360.000 evra po sezoni za jednogodišnji ugovor. Očigledno je da novi predsednik kluba Ostoja Mijailović i poslovni direktor Dejan Kijanović imaju visoke ambicije u sezoni, odnosno da žele da osvoje titulu.

Čelnici Partizana pričali su sa Miškom Ražnatovićem, menadžerom Radeta Zagorca. Ponudili su 22-godišnjem košarkašu ulogu lidera tima uz Vanju Marinkovića. Ostojić i Mijailović veruju da bi crno-beli sa Radetom Zagorcem u timu mogli bez problema sa se nose sa Crvenom zvezdom, koja je daleko slabija nego prošle sezone i Cedevitom, koja je drugi konkurent za titulu šampiona i prolaz u Evroligu naredne godine.

Ne treba zaboraviti da se Partizan ozbiljno pojačao u poslednjih nekoliko nedelja. Doveli su nekadašnjeg centra Barselone Samarda Samjuelsa iz Barselone, evroligaškog igrača, koji ima platu 300.000 evra do kraja. U slučaju da dovedu i Radeta Zagorca, sa Vanjom Marinkovićem, Najdželom Vilijamom-Gosom, kapitenom Novicom Veličkovićem i iskusnim trenerom Miroslavom Nikolićem imali bi više nego respektabilan tim za titulu.

Rade Zagorac potpisao je ovog leta jednogodišnji ugovor sa Memfis Grizlijima, ali je pred početak NBA sezone dobio otkaz. Postao je višak u ekipi, a trener Dejvid Fizdejl odlučio je da otpusti Srbina i Vejda Boldvina. Klub je isplatio srpskog košarkaša, pa mu je na račun uplaćena suma oko 1,5 miliona dolara, s tim da bez problema može da potpiše ugovor sa bilo kojim klubom u NBA ligi ili Evropi.

Kada je Rade Zagorac dobio otkaz u NBA ligi, brojni navijači Partizana komentarisali su na njegovim profilima, na društvenim mrežama mogućnost da obuče crno-beli dres, pošto je navodno veliki simpatizer tog kluba. Pre dve godine Rade Zagorac imao je otvorenu ponudu Crvene zvezde, ali je i pored činjenice da bi igrao Evroligu odbacio tu mogućnost vođen željom da iz ekipe Mege ode jedino u NBA ligu. I crveno-belima je potreban igrač takvih karakteristika i kvaliteta, pošto Marko Kešelj nije zadovoljio kriterijume za ABA ligu, a kamoli Evroligu. Sigurno je samo da će menadžer Miško Ražnatović koji je u dobrim odnosima sa upravama oba kluba pronaći najbolje rešenje za svog štićenika.

Vrlo je moguće da sledeća destinacija za Radeta Zagorca uopšte ne bude Srbija, odnosno da sreću potraži u nekom od klubova koji igraju Evroligu ili Evrokup. Trenutno je za njega interes pokazao španski klub Valensija, gde odlično igra još jedan Ražnatovićev štićenik, reprezentativac Crne Gore Bojan Dubljević.

Back to Top