Drugi pišu: Partizan bez pojačanja za Soči! Tvente blokirao Meniga

Klub iz Humske sticajem nesrećnih okolnosti ostao bez Holanđanina, a od igrača Šarlroa sam odustao

Foto: partizan.rs/Miroslav Todorović

Najteže iskušenje u kvalifikacijama za Ligu konferencija protiv ruskog Sočija, Partizan će dočekati bez novih pojačanja, ako izuzemmo golmana Milana Lukača, koji je danas potpisao za crno-bele. o čemu je Telegraf u popodnevnim časovima već izvestio. Dakle, u Humsku neće ni Kvinsi Menig (25) iz Tventea, niti Mamadu Fol iz Šarlroa – svako od navedenih iz različitog razloga.

Menig je kao mlađi bio interesantniji Partizanu, koji se upustio u pregovore sa Tventeom, poslao i nekoliko ponuda i dogovor bi sigurno bio realizovan, da se holandskom klubu nije dogodio interni peh

Naime, Tvente je tokom vikenda igrao kontrolni meč sa Arminijom Bilefeld na kome se teže povredio jedan od krilnih napadača, posle čega su Holanđani u potpunosti odustali od prodaje Meniga.

Dan pre pomenutog meča sam Menig je bio u kancelariji kod sportskog direktora Tventea i zahtevao transfer u Partizan, međutim, umesto konkretnog odgovora, dobio je obećanje čelnika da će se na tu temu razgovarati odmah posle prijatreljske utakmice sa Nemcima i da postoji prostor za dogovor.

Ipak, kako već rekosmo, došlo je do povrede, usled koje je Tvente blokirao sve razgovore u vezi sa prodajom Meniga i on će i ubuduće ostati u pomenutom klubu.

Čisto da uđe u “zapisnik”, Tvente je za Meniga tražio obeštećenje do 1.000.000 evra, a početna cifra koju je Partizan ponudio iznosila je 600.000 evra i bonuse. Kasnije su crno-beli povećali ulog na 700.000 evra i Holanđani su bili spremni za ustupak, ali je sudbinski priča otišla u sasvim drugom smeru.

SENEGALAC NEMA FINANSIJSKI “NASTAVAK”

Što se Mamadua Fola (29), Partizan je dobio opciju da ga angažuje tokom gostovanja u Slovačkoj i isprva su crno-beli bili veoma zainteresovani da dovedu igrača, koga su vrlo dobro upoznali na međusobnom meču sa Šarlroa prošle godine.

Međutim, posle detaljnijih analiza sportskog sektora, a posle propadanja transfera Meniga, odlučeno je ipak da se odustane od te opcije, pre svega zbog godina igrača, ali i nekih drugih karakteristika. Fol ima već 29 godina i, bez obzira na kvalitet, tržišno je praktično neisplativa priča, koja evidentno teško da bi imala “nastavak” u prodaji od koje klub živi.

Originalni članak Telegraf sport