DRUGI PIŠU: Gojko Cimirot na korak od Partizana!

Standard iz Liježa ušao u završne pregovore sa crno-belima

U danu kada su kompletirali transfer Hamidua Traorea u Partizanu se na tome nisu zaustavili već su rešili da okončaju i drugi veliki posao na kraju prelaznog roka. Kako Telegraf saznaje, vezista Standarda Gojko Cimirot na korak je od prelaska među crno-bele pošto je tokom večeri klub iz Liježa pozitivno odgovorio na ponudu iz Humske dajući signal da želi da sarađuje i kompletira transfer.

Veliku ulogu u realizaciji samog posla imao je i sam Cimirot, koji je insistirao da pređe u Partizan iako je u jednom trenutku trener Standarda, norveški stručnjak, Roni Deila rešio da stopira taj posao. Međutim, velikim angažovanjem čelnika iz Humske, igrača, ali i agenta Miroslava Stevića, koji inače važi za velikog partizanovca, Belgijanci su počeli da popuštaju i u toku današnjeg dana, posle prvobitnog odbijanja, rešili su da ipak saslušaju ponudu, a potom i uđu u završne pregovore sa Partizanom.

Valja napomenuti da, bez obzira što se u medijima pominje suprotno, da su i Cimirot i njegova porodica veliki navijači Partizana i da su i oni u značajnoj meri doprineli da igrač prelomi i odluči da iz Standarda dođe u Beograd. Kako već rekosmo u načelu dva kluba su postigla dogovor o konačnoj ceni, ostali su da se “ispeglaju” samo još neki sitni detalji koji će Cimirota dovesti u Humsku.

Fudbaler je još ranije u načelu dogovorio svoje uslove i tu su takođe ostale neke sitnice koje bi najkasnije u narednih dan ili dva trebalo da se zaokruže, pa bi Cimirot, ako sve protekne po planu, tokom vikenda trebalo da postane fudbaler Partizana.

Originalni članak Telegraf.rs