ĐURĐEVIĆ ODLAZI-U narednih par dana ću potpisati za novi klub

Savršeno veče za Uroša Đurđevića. Dva gola i overen plasman u Ligu Evrope. A onda – oproštaj od Partizana.

Najbolji strelac crno-belih jasno je stavio do znanja da će do kraja aktuelnog prelaznog roka napustiit klub iz Humske 1. Njegova nova destinacija, po svemu sudeći, trebalo bi da bude Olimpijakos.
Proveo sam prelepe trenutke u Partizanu, osvojio sve sto se može osvojiti: titulu, kup, zvanje najboljeg strelca… Evo i kao šlag na tortu ulazak u grupnu fazu Lige Evrope. Drago mi je što sam pomogao Partizanu u svemu tome, da sam doprineo golovima i zalaganjem. Mislim da je vreme za sledeći korak u mojoj karijeri i da je sad pravi čas da se oprobam i dokazem u inostranstvu“, rekao je sjajni napadač, posle meča sa Videotonom (4:0) kojim je prvak Srbije osigurao plasman u grupnu fazu.

Zasad nema potvrde da će zaista Olimpijakos biti njegov novi izbor, ali sve navodi ka tome. Ranije se pislao da su Grci spremni da plate crno-belima oko 2.500.000 evra na ime obeštećenja.
U narednih par dana ću potpisati za novi klub. Hvala Partizanu na svemu! Mislim da sam se odužio na pravi način. Zauvek će biti u mom srcu“, rekao je Uroš Đurđević, s tim da ostaje nejasno da li će biti na raspolaganju Miroslavu Đukiću i za večiti derbiju u nedelju od 19 časova na stadionu Crvene zvezde.

Brojke su neumoljive: 44 utakmice i 35 golova Uroša Đurđevića za Partizan. Stvarno, vreme je za prelazak na viši nivo fudbala.