Đurđević golom u 91. minutu lansirao Sporting na čelo tabele i približio se Sadiku

Reprezentativac Crne Gore u sjajnoj formi

Vodiće i ove sezone Uroš Đurđević i Umar Sadik bitku za najboljeg strelca u Segundi, a Sporting Hihon i Almerija za direktnan ulazak u Primeru. Velika tri boda doneo je Uroš Đurđević svom timu, Sporting je izbio na prvu poziciju zahvaljujući golu srpskog napadača u 91. minutu protiv Alkorkona – 1:0 (0:0).

Specijalan status izgradio je Uroš Đurđević u Sporting Hihonu, ima iza sebe fantastičnu sezonu u kojoj je umalo bio najbolji strelac Segunde – Raul de Tomas 23 gola, Uroš Đurđević 22, Umar Sadik 20 – a ove je pikirao sam vrh liste strelaca. I ponovo će rat voditi sa Umarom Sadikom.

Na koti četiri je Uroš Đurđević posle večerašnjeg pobedonosnog gola, dok Umar Sadik ima dva gola više na svom kontu. Malo je nedostajalo Alkorkonu, poslednejplasiranom timu, da iščupa bod, a Sporting Hihonu da remizira treći ut u nizu i propusti priliku da se odlepi od Almerije.

Strepeo je Sporting Hihon protiv fenjeraša, mučio se… Granatirali su fudbaleri Alemrije gol Alkorkona, uputili 19 udaraca i u nadoknadi izbegli remi. Uroš Đurđević polako izrasta u heroja Sporting Hihona. Drugi put je direktno doneo pobedu, a ovo mu je i sdrugi gol u nedelju dana.

Originalni članak Mozzart sport