Đukić: U Partizanu uvek turbulentno, bez Tavambe, ali idemo na tri boda

Trener Partizana Miroslav Đukić uoči gostovanja Radničkom u Nišu u derbiju 26. kola Superlige Srbije izjavio da očekuje tešku utakmicu na „Čairu” i loše uslove za igru, ali da njegov tim uvek ide na pobedu

Đukić je potvrdio da se na teren vraćaju kapiten Miroslav Vulićević i štoper Milan Mitrović, dok će napadač Leandre Tavambapropustiti duel zbog kartona.

– Očekuju nas teški uslovi za igru. Radnički je dobra ekipa, koja će igrati ofanzivno. Idemo na tri boda bez obzira na to što neće biti lako, ali na svakom gostovanju moramo da tražimo pobedu. Moramo se prilagoditi lošim uslovima terena, jer tri boda vrede isto tamo i na našem stadionu. Igrali smo pod sličnim uslovima i u Kruševcu, ali ne preostaje nam ništa drugo nego da se adaptiramo – izjavio je Đukić na konferenciji za medije u Sportskom centru Teleoptik.

Trener šampiona Srbije istakao je da su njegovi igrači svesni trenutka u kome se nalazi klub nakon eliminacije iz Evrope i da jedino pobeda posle kikseva protiv Viktorije i Zemuna može da vrati raspoloženje.

– Tražimo vetar u leđa i pobedu koja bi nam značila posle eliminacije iz Evrope. Svaki put posle kiksa dolazi do potresa, pravi lek je dobra igra i pobeda. Ekipa je dobro trenirala ove nedelje, igrači su svesni da nas jedni pobeda vraća na stare staže – rekao je Đukić.

Đukić je priznao da crno-beli imaju problem sa postizanjem golova i da to nije samo krivica napadača, već cele ekipe, ali da će uvek stati uz igrače.

– Svesni smo da moramo da pobeđujemo, u Partizanu je uvek turbulento, ali svi u sportskom sektoru pokušamo da to amortizujemo to i uradimo sve da se ne oseti nepoverenje. Uvek ću biti uz igraće i stručni štab kako u radosti posle Videotona i Jang Bojsa, tako i kada „plačemo i krvarimo” – izjavio je Đukić.

Utakmica između Partizana i Radničkog igra se u subotu od 14,30 časova u Nišu.

Izvor :Sportski žurnal