Đukić: Ekipu smo izolovali od nefudbalskih priča

Mondo sport

Partizan ide na teško gostovanje u Albaniju u 3. kolu Lige Evrope. Teško u svakom smislu. Ali, trener crno-belih Miroslav Đukić poručuje: “Idemo na pobedu u Elbasanu”.

Izvor: MONDO/Vladimir Sukdolak

Partizan ide u Albaniju da osvoji tri boda protiv Skenderbega. Ova rečenica je, reklo bi se, sasvim dovoljna kao najava utakmice 3. kola Lige Evrope, koja, nažalost, zbog raznih uvertira neće biti samo sportski događaj.

Kad god se sastaju klubovi iz regiona Balkana uvek je to “više od igre”. Pogotovo kada igraju predstavnici Srbije i Albanije. Znamo već svi šta se dešavalo na utakmici Srbija – Albanija u Beogradu (“slučaj dron”), pa podgrevanje niskih nacionalističko-šovinističkih strasti pred revanš, pa izjava fudbalera Skenderbega, pa odluka da ne bude gostujućih navijača u Elbasanu i u Beogradu…

Stoga, ohrabruje vrlo razumna i NORMALNA izjava Miroslava Đukića, pred ukrcavanje ekipe u avion:

Izolovali smo ekipu od svih priča van fudbala. To je jedini način. Ne idemo da vodimo politiku i rešavamo prošlost i budućnost, idemo da igramo fudbal“.

O atmosferi, koja će, očekivano biti “vruća”:

Na svakom gostovanju, ne samo u Albaniji, imamo neprijateljski ambijent. Ipak, treba da se isključimo iz toga i da igramo fudbal. Uspevaju ekipe koje se isključe iz togaNajvažnije da razmišljamo samo fudbalski“.