ĐORĐE TOMIĆ PROZVAO UPRAVU: KO STE VI? ŠTA RADITE TU, SRAM VAS BILO, OSAM GODINA?

„Mogu da skupim ljude i da organizujem zajedno sa Saletom Ilićem, Veljkom Paunovićem, Vladom Ivićem, pa doći će onda i Bata i Gordan i svi će sesti“, poručuje bivši as crno-belih

Istorijski loša uprava Partizana, koja sada broji sedmu godinu bez titule i pet bez bilo kakvog trofeja, mirno spava u Humskoj. Ni ne pomišlja na odlazak. Uostalom, nema ni bilo kakvih protesta, nekih žestokih svakodnevnih kritika, bilo kakvog pritiska na njih.

Jedan od retkih koji godinama unazad sipa kritike na račun rukovodstva Partizana je Đorđe Tomić, nekadašnji vezista crno-belih, dete kluba, koji je „oduvao“ aktuelnu upravu na gostovanju na Sport Klubu.

„Da se ne lažemo: Žarko Zečević, Ivan Ćurković, predsednik ovaj zalutao u prostoru i vremenu. Ovaj direktor, to niko ne zna šta on radi u Partizanu, ko je on. Da li su oni verovatno i politički povezani sa vlašću, znači oni su tu, da bi Partizan bio drugi jer su nesposobni. A samim tim i naši drugovi su im dali legitimitet, jer su malo po malo ulazili sa njima i radili. Znači nisu ni oni kao… potrošili ih. Pa ko vas je potrošio? Pa ja vas volim i poštujem i sve, ne može tebe niko da potroši ako ti nećeš. Pa nemoj da radiš sa njima. Nego Zeka zove ovog, Ćure zove onog – ajmo. Plata 25-30.000, volimo Partizan. Nemojte da volite Partizan za 25.000“, sipao je Đorđe Tomić.

I nastavio u istom stilu…

„Ko ste vi? Šta ste? Šta radite tu, sram vas bilo, osam godina? Ko vas je postavio? I ovi što su vas postavili: Sram vas bilo sve koliko god da vas ima! Hajde sutra podnesite ostavke, izborna skupština, neka navijači biraju.. Ili iznesite plan i program, pa će neko odavde plan i program. Pa mi ako se organizujemo, imamo i Veljka Paunovića, imamo i Vladu Ivića, i svi naši drugovi… Taj Partizan je dao i Saleta Stanojevića i Vuka Rašovića i Slavišu Jokanovića. Mi imamo ozbiljne trenere. Pa nismo mi tikve bez korena“.

Nije pošteđen ni sada već bivši trener Igor Duljaj.

„Gledam juče konferenciju za štampu Igora Duljaja. Igor je dobar momak i bio strašan igrač, ali to da mi sada pravimo žrtvu i Partizan da izgleda onako kako izgleda… Ne želim nikoga da kritikujem. Ima tu dobrih momaka, ima kvalitetne dece, ima dobrih igrača“.

Ali, ni kompozicija tima Partizana se Tomiću ne dopada.

„Mi osam godina igramo… Znači, kvartet napred treba da bude Đelmeš – Prekazi – Mance – Moca. Ili Peđa Mijatović – Vorkapić – Krčmarević – Bogdanović. Ili Ćira – Đani – Savo – Beli. A, mi igramo Ovusu – omusu – dudusu – bubusu… Ajmo idemo i oni vole Partizan. Kako? Tako što im date 800.000, 600.000, talite se s menadžerima, povratne vraćaju i mi volimo Partizan. Nemojte vi da volite Partizan“.

Tomić je siguran da bi i te kako bilo zainteresovanih bivših asova koji bi radili na ozdravljenju Partizana.

„Ajde sutra sazovite izbornu skupštinu, neka navijači biraju, Zeko i Ćure vaš plan, a sa ove strane će biti… Ima nas. Ne želim da kažem da sam ja sposoban, da sam bio veliki igrač, ali da mogu da skupim ljude i da organizujem zajedno sa Saletom Ilićem, Veljkom Paunovićem, Vladom Ivićem, Belim Bjekovićem juniorom. Pa doći će onda i Bata i Gordan i svi će sesti“, podvukao je Đorđe Tomić.

Originalni članak: Mozzart Sport