Lesor: Da dovršim sa PAO ono što nisam sa Partizanom

Francuski košarkaš Matijas Lesor veruje da će sa Panatinikosem da uradi ono što nije uspeo sa Partizanom prethodne godine.

Centar Atinjana se nalazi u istoj poziciji u kojoj je bio pre tačno godinu dana – na pobedu je od plasmana na završni turnir Evrolige.

Tada je sa Partizanom takođe morao da igra peti meč četvrtfinalne serije koji se završio neslavno i nesrećno po crno-bele, mada je tako malo nedostajalo da se sve završi sa srećnim krajem.

Ono što je tada propustio, sada želi da ispravi sa Panatinaikosem i na dobrom je putu da ostvari ono što njegov aktuelni klub čeka 12 godina. 

“Za mene je jako veliak stvar što sam drugu godinu zaredom u istoj poziciji – na 40 minuta od plasmana na fajnal-for”, rekao je Lesor nakon uzbudljive pobede nad Makabijem u Beogradu za egal u seriji.

Momentalno se prisetio prethodne sezone i četvrtfinalnih duela koje je u dresu Partizana vodio sa Realom i te izgubljene bitke.

Prošle godine nisam uspeo ali ove sezone moramo učiti sve što je potrebno i plasirati se u Berlin. Prošle godine sam bio jako blizu i svestan sam šta moramo uraditi saa – moramo ostaviti srce na terenu. Iskrvarićemno za pobedu, poginuti na parketu. Igraćemo kao da nam od toga životi zavise. To nam je poslednja šansa za Berlin. Moramo izaći na teren i boriti se jako”, kaže Lesor za Gazetu.

Za razliku od majstorice sa Realom prethodne sezone ovu će igrati pred svojim navijačima.

“Ne znam zaista šta će se dogoditi u OAKA Areni. Zaiste ne mogu ni da zamislim. Nadam se da ćemo imati veliko slavlje na kraju. Ne želim, ipak, sada već da razmišljam o tome, zanima me samo kako da odigramo i pobedimo. Hajde da ne mislimo još o proslavi. Sve što je sada potrebno je da se dobro odmorimo, a sutra je novi dan. Zaboravićemo šta je bilo u Beogradu. Videćemo šta smo uradili dobro, šta loše, šta može bolje i da se spremimo za taj peti meč.”

Originalni tekst B92.net