ĐORĐE TOMIĆ: DERBI JE NEKAD PRŠTAO DA NE MOŽEŠ DA DIŠEŠ…

Partizan nije uspeo – upisao je prvi poraz posle 19 uzastopnih pobeda i to baš protiv najvećeg rivala.

Crvena zvezda je slavila u 164. “večitom” derbiju, a nekadašnji vezista Partizana Đorđe Tomić za Mondo sumira utiske svega viđenog na stadionu “Rajko Mitić”.

Ekipa Dejana Stankovića je uspela da stigne do trijumfa zbog kojeg mu je kolega Aleksandar Stanojević čestitao na osvojenoj tituli, a bivši fudbaler Atletiko Madrida je pomno pratio dešavanja na tom susretu.

“Teška utakmica, kao da su pod pritiskom igrali. Zvezda u prvom poluvremenu, mada je i Partizan posle. Nekako su opterećeni igrači, mada velika je tu razlika… Partizan je bio bolji u prvom, Zvezda u drugom poluvremenu. Okej, Zvezda je pobedila, treba joj čestitati”, počinje Tomić za MONDO biranim rečima.

On ističe da su “njegovi” crno-beli imali svoje prilike da u ovom susretu stignu makar do nerešenog ishoda.

“Partizan je morao da iskoristi u prvom poluvremenu te dve-tri situacije što su bile, da se bolje realizuju. Da se iskoristi Zvezdin pritisak pod kojim su igrali na početku. Posle su se stabilizovali, već je bilo teže, gol iz prekida… Mada imao je i Partizan šanse. Čestitke Zvezdi na pobedi, ne može se reći da je nezasluženo, ali mislim da je imajući sve u vidu remi bio nekako najrealniji.”

Govoreći o kvalitetu fudbala viđenom na samom derbiju, Tomić kaže da su se vremena promenila u odnosu na period kada je on bio deo okršaja sa Crvenom zvezdom, ali ističe da i sada ima kvalitetnih igrača u dva najveća srpska tima.

“Ne volim da kritikujem, ali prosto su neka takva vremena došla. Odavno već derbi nije nivo kao što je bilo ranije. Ima tu poteza, desi se, ali ja sam skupljao lopte na derbijima 80-ih. To sve gazi, gazi, gazi, to su akcije, to pršti i na jednoj i na drugoj strani! I mi kad smo igrali, ‘98, pa pobedimo Zvezdu 2:1. Pa igra onaj Aćimović, igra Gojković, Perica Ognjenović, Bunjevčević, Drulić… Ma igraju i jedna i druga strana, ne možeš da dišeš, navaljuju na tebe sa svih strana i mi na njih navaljujemo. Nekako je to bilo sadržajnije. Ima i sad dobrih igrača, ne želim da umanjim, i ovaj Katai je strašan igrač, ali nekako je očigledno da su pre bili bolji”, priča Tomić u dahu za MONDO.

Ko je na njega ostavio najjači utisak na 164. derbiju?

“Ovaj mali Jović iz Partizana! On je ostavio utisak, da je mali tako ušao u meč. Mnogo korektno je odradio, te tri situacije napravio, prvi mu je derbi. Nije to lako. On je u Partizanu najbolji utisak ostavio. Što se tiče Zvezde, taktička je utakmica bila, oni su taktički potkovani, izađu na visok presing, pa se napadne druga lopta… Ali već šest-sedam godina derbi nije toliko sadržajan.”

IZVOR: MN PRESS

Tomić se osvrnuo i na komentare Stanojevića i Stankovića povodom pravila o dva “bonus” igrača, odnosno obavezno stavljanju u prvu postavu dvojice igrača koji imaju 21 ili manje godina.

“Uvek ima mladih igrača, onih koji zaslužuju. Uvek je bilo talenata i biće ih. Uvek ima klubova gde trener voli da ubaci mladog igrača, da mu da šansu. Ali ne treba se vezivati za to pravilo. Uvek su se davale šanse, ne treba se opterećivati sad ‘e mora’. Ako neki zaslužuju, pa staviće trener tri igrača iz omladinske škole. Kao ideja nije loše, ali nije sad da se nikad nisu stavljali mladi igrači… Kad nisu dobijali šansu? Uvek i u svim klubovima. I Vojvodina je imala sjajnu školu, i drugi timovi”, rekao je Đorđe Tomić za Mondo.

Tekst :Mondo sport

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *