Dijabate oduševio i Francuze: ”Ludilo!”

Ako ovako nastavi, tek će mnogo da donese Partizanu.

”Ludilo od Dijabatea, Labord nije bio inspirisan”, naslov je teksta na portalu ”News in France” na engleskom jeziku, posvećenog nedavnoj utakmici drugog kola Lige konferencija između Partizana i Nice koja je završena bez pobednika, rezultatom 1:1.

Gosti iz Francuske su poveli već na startu meča golom Brajana, ali je zasluženo izjednačenje Partizanu doneo Fuseni Dijabate koga mnogi vide kao najboljeg igrača Partizana ove srezone, iako je Rikardo Gomeš ubedljivo najbolji streelac ekipe.

Dijabate je od početka sezone postigao četiri gola, uz šest asistencija na 14 odigranih mečeva, a Rikardo je na 16 mečeva postigao 14 golova, uz četiri asistencije. Njih dvojica su odlično sarađivali i protiv Nice, ali je Rikardo propustio veliku priliku da na ulasku u finiš meča donese preokret Partizanu posle odlične akcije Dijabatea.

”Kakav nastup francusko-malijskog fudbalera. Bez sumnje je bio najopasniji čovek na utakmici. Fuseni Dijabate je stalno nadjačavao Džoa Brajana koji je bio potpuno nadigran u odbrani. Neposredno pre odmora, bivši igrač Amijena napravio je još jedan prodor po levoj strani i sredini. Loptu je dobio jedan od napadača ekipe iz Beograda (Rikardo prim. aut.) koji je okušao sreću, ali je njegov pokušaj izblokiran. Stiže drugi udarac (Natho, prim. aut.), on je gađao u metu, ali ga je Atal herojski spasio na svojoj liniji!

Po povratku iz svlačionice, Dijabate se pokazao još opasnijim sve dok nije veličanstveno izjednačio rezultat. Asistirao mu je Natho na desnu stranu nakon dobre kolektivne sekvence, Dijabate je savršeno zakotrljao udarac sa leve strane, Šmajhel nije mogao ništa”, piše u tekstu pomenutog portala.

Na kraju je istaknuta i velika prilika koju je Dijabate pripremio Rikardu, ali je prvi strelac Partizana nije iskoristio.

”Kakva nespretnost napadača, jer je Dijabate sve dobro uradio! On je nesumnjivo igrač utakmice”, zaključuje ”News in France”.

Originalni članak Sportske net