DECA PARTIZANA: Hatunić – Za golmana Partizana je važno da voli ovaj klub i da bude „jak“ u glavi! (VIDEO)

Omladinska škola FK Partizana iznedrila je mnoge talentovane igrače na svim pozicijama, a među njima je i golmanska. Prema rečima trenera iz crno-belog tabora, golman mora da bude skoncentrisan, odlučan, da dobro procenjuje, a da bi postao vrhunski, osim što sa nekim osobinama mora da se rodi, neophodno je da ih nadograđuje kroz trening, jer samo rad može dovesti do velikog uspeha.

„Za golmana Partizana je važno da budejak u glavi, da voli ovaj klub – vruće srce i hladna glava! Mora da donosi racionalne odluke. Golman Partizana u velikom broju utakmica nema puno posla, ali treba imati koncentraciju celu utakmicu da bi se posao odradio kako treba i da bismo doprineli da ekipe pobeđuju“, navodi Jusmir Hatunić, trener omladinske selekcije FK Partizan. 

„Jak mentalni sklop – to je najvažnije za golmana osim fizičkih predispozicija. Golman se rađa, ali se neke stvari mogu i treningom nadoknaditi. Specifična je pozicija, jedan je golman na terenu i svaka greška se vidi. Treba biti psihički stabilan da bi bio dobar golman“, kazao je Zlatan  Adrović, trener pionira FK Partizan. 

Naše mišljenje je da se golman rađa. Ovo je najteži posao. Radiš sve što rade fudbaleri plus 50-60 posto više. Ima mnogo padova, lopte te pogađaju, udaraš u stativu, šutiraju te svi. Mora imati jaku glavu da sve to izdrži“, zaključio je Hatunić. 

Šta je to što presudi da li će neko biti prvi, drugi ili treći golman, ko su čuvari mreže u Omladinskoj školi FK Partizan, da li su oduvek želeli da budu golmani, kada su prvi put stali na gol i ko su njihovi uzori – saznajte u novoj epizodi emisije „Deca Partizana“.

Zvanični sajt FK PARTIZAN