Dario Krželj zadovoljan početkom priprema: Bićemo najmlađi, ali verujemo da možemo do plej-ofa

Rukometaši Partizana prvog avgusta započeli su pripreme za predstojeću sezonu. Tradicionalno, prve treninge crno-beli su održali na Stadionu Partizana, a trener Dario Krželj ističe da je zadovoljan dosadašnjim tokom priprema.

– Trenutno imam 23 igrača na raspolaganju, ali će spisak biti skraćen. Ekipa je pretrpela određene promene i mogu slobodno da kažem da ćemo u predstojećoj sezoni biti najmlađi sastav u domaćem prvenstvu. Kapiten Nemanja Živković je otišao u grčki AEK, bekovi Luka Dragović i Đorđe Pisarić takođe su pronašli nove angažmane, kao i golman Andrej Čolović. Dragović je prešao u Makabi Tel Aviv, dok se Pisarić preselio u Grac. Čuvar mreže Čolović karijeru nastavlja u Šamotu 65 iz Aranđelovca. Sa druge strane, u klub smo vratili svoju decu: Mirko Baćanović i Pavle Cvijetić su se vratili iz Obilića, Aleksa Gudurić će posle Spartaka ponovo nositi crno-beli dres, dok je Aleksa Stanić došao iz Sinđelića. Iz Crvene zvezde je prešao Nemanja Jović, a doveli smo i Luku Lazića, kadetskog reprezentativca, iz Šida. Za Cvijetića i Stanića će ključan biti predstojeći period, tokom kojeg ćemo igrati na nekoliko turnira, a moram da napomenem da čekamo da se oporavi golman Ivan Mihajlov, koji bi među stative trebalo da se vrati u septembru

U okviru priprema za novu sezonu, crno-beli će najpre učestvovati na turniru ,,Visit Sarajevo Cup 2022“ (20-21. avgusta), zatim na memorijalu ,,Krste Andovski“ u Ohridu (23-24. avgust). Partizan će potom igrati na turniru ,,Trofej Novog Beograda“ (25-28. avgusta), a početkom septembra naš tim očekuje nova provera – ,,Gužvin memorijal“ u Valjevu.

– Odigraćemo dosta pripremnih mečeva za kratak vremenski period, ali će nam ovi turniri biti pokazatelj u kakvoj smo formi i šta možemo da očekujemo u novoj sezoni. Za sada sam vrlo zadovoljan saradnjom i odnosom koji imam sa igračima, a očekujemo da nosioci igre budu naši reprezentativci koji su se nedavno sa Mediteranskih igara vratili sa medaljom – poručuje strateg crno-belih. 

Kako je sistem takmičenja u ARKUS ligi za sezonu 2022/23 promenjen u odnosu na sezonu 2021/22, klubovi više neće biti podeljeni u dve grupe, već će 14 timova igrati po dvostrukom bod sistemu. Po završetku prvog dela takmičenja, četiri ekipe učestvovaće u doigravanju za prvaka države, dok će se za ostale utvrditi plasman od petog do 14. mesta, a poslednje četiri ekipe prelaze, u narednoj takmičarskoj sezoni, u odgovarajuću grupu SBRLM.

– Meni se lično sviđa promena koja je napravljena, a u takvom sistemu takmičenja prvi cilj Partizana biće plasman u plej-of. Znamo svi da će biti teško, jer ćemo biti ubedljivo najmlađi u ligi, a naši najveći konkurenti su se ozbiljno pojačali ovog leta. Ipak, daćemo sve od sebe da im pomrsimo konce, a očekuju nas i mečevi u Evrokupu i SEHA ligi. Sve u svemu, iskoristićemo pomenute turnire da se što bolje pripremimo za sve izazove koji su pred nama – zaključio je Krželj. 

Podsećamo, nova sezona ARKUS lige počinje 17/18. septembra, a Partizan u prvom kolu dočekuje ekipu Radničkog iz Kragujevca. U EHF Evrokupu crno-beli će, kao vicešampioni države, startovati u drugoj rundi, dok se od SEHA lige očekuju zvanične informacije o formatu takmičenja za predstojeću sezonu. Za sada je poznato samo da će klubvi biti podeljeni u dve divizije – istočnu (ruski i beloruski klubovi) i zapadnu (klubovi iz Srbije, Mađarske, Hrvatske, Severne Makedonije i Slovačke).

Zvanični sajt RK PARTIZAN