Danilović: Rat FIBA i Evrolige je kretenski!

Predsednik KS Srbije Predrag Danilović zadovoljan je do sada učinjenim u Novom Sadu.

– Želeo bi da se zahvalim svim saradnicima, košarkaškiom gradu Novom Sadu i KK Vojvodine, našem domaćinu, na odlično organizovanom turniru, pogotovo u ovo vreme pandemije koja nas je skratila za publiku. Svako ko je bio uz male ekrane, mogao je da bude zadovoljan viđenim – rekao je Predrag Saša Danilović u emisiji “60 minuta s Vladom i Acom” na Maxbet radiju.

Da li ste vi ikada igrali bez publike?

– Bez publike sam igrao samo trening utakmice. Nikome nije lepo da igra bez navijača. Neuporedivo lepše je s publikom. Mada, situacija je takva, treba izdržatii i da se ovo što pre završi.

Srbija za koji dan nastavlja kvalifikacije za EP. Tu su Gudurić i Micić iz evroligaških klubova? 

– Njih dvojica igraće 21. februara protiv Švajcarske Neće moći ranije, zbog dugogodišnjeg kretenskog spora FIBA i Evrolige. Evroligaški klubovi 19. ifebruara imaju utakmice. Siguran sam da će svaki klub da pusti igrača u reprezentaciju, ako se ne poklapaju termini. Ljudi koji vode Efes i Fenerbahče su to učinili i ovim putem im se zahvaljujem. Imaćemo mnogo bolji sastav nego što je bilo u Finskoj. Ne sumnjam u plasman na Evropsko prvenstvo.

Pre nekoliko dana gost u kući košarke je bio Moka Slavnić? Da li je to početak nove lepe tradicije?

– Moka je moj dugogodišnji prijatelj, iako je starii od mene. Ponosan sam to takve jude mogu da nazovem svojim prijateljima, Kićanovića, Dalipagića, Obradovića… Normalno je da svi treba da osećaju Savez kao svoju drugu kuću. Nama je bila velika čast što smo ugostili Slavnića. Nije to bio prvi put – odgovorio je Danilović.

Izvor Maxbet sport