Đani: “Derbi će igrati ekseri, a ne fudbaleri”!

Kao i uvek, Đani je pričao otvoreno i bez dlake na jeziku, a ono što je imao da poruči iz Londona zainteresovaće sve ljubitelje fudbala.
foto: Dado Đilas

Šta mislite, ko će trijumfovati u predstojećem Večitom derbiju?

– Mislite ko će koga da zakuca u derbiju, pošto su ovo više ekseri, nego fudbaleri. Partizan može pobediti jedino paklenom atmoferom na tribinama, nikako drugačije.

Toliko ne verujete u igrački kadar crno-belih?

– Valeri Božinov je totalni promašaj, Nikola Đurđić totalni promašaj, onaj lažni Brazilac (Leonardo) iz Marinkove bare je totalni promašaj. Pola tima nam čine zvezdaši.

Možda Marko Nikolić može da donese prevagu, on ima dve pobede protiv Crvene zvezde?

– Marko je dobar trener, ali igrački kadar je jedan od najgorih u istoriji. Eh kada bi samo imali Dijaru, da uništi onog traktora od štopera u Zvezdi. Onog tamnoputog igrača (Tomas Fibel). Treba mu staviti nekog brzog, nekog iz atletskog kluba Partizan. Ipak, kakva god da je situacija, uvek navijam da pobedi Partizan.

Šta mislite o Miodragu Božoviću kao treneru? Možda njegova taktika odluči derbi?

– To je jedan belosvetski mangup i baraba, podgorička ulica. Ali je odličan psiholog, moram to reći.

Šta mislite generalno o srpskom fudbalu i o nastupima reprezentacije?

– Pitam se, ima li kadra u Srbiji da malo modernizuje fudbal u Srbiji. Da ga malo ubrza. Sve same kukavice od trenera. Ima li neko od tih kvazi trenera muda da igra visoki presing?

– Meni bi recimo bekovi bili ispred Zvezdinog šesnaesterca. Naš fudbal je još na onom bordu što je vozio Mošu i njegovu brigadu u Montevideo.

 

Đani je pričao i o tome kako se radi u Ludogorecu.

– Pa oni bi trebalo da budu putokaz za Partizanov skauting. A ne šifonjer Božinov. Pa za njega je Slađan Šćepović Jusein Bolt.

Slučajno poznajem gazdu Ludogoreca. Ima najači skauting na svetu za tako malo selo u Bugarskoj. Pogledajte te tehnički brze igrače, onog Kafua ili onog drugog što je uništio Zvezdu na Marakani.