Dan posle – ”Zašto to Duljaj uopšte priča?”

Ne slažu se svi sa jučerašnjim nastupom trenera Partizana.

Svojom reakcijom u finišu meča (sukob sa Kvinsijem Menigom), a onda i izjavom neposredno po završetku utakmice u Subotici, trener Partizana Igor Duljaj je na neki način bacio u senku odličnu igru njegovog tima u drugom poluvremenu i ubedljivu pobedu od 3:0 nad domaćim Spartakom, devetu u 10 odigranih superligaških kola.

Ta izjava o dugovanjima koje klub navodno ima prema njegovim fudbalerima izazvala je brojne reakcije. I dok ga veliki deo navijača u potpunosti podržava u odluci da javno kaže sa kakvim se sve problemima suočavaju njegovi igrači, ima i onih koji su kritički reagovali na Duljajeve reči.

Među kritičarima je i nekadašnji trener Partizana Ivan Golac koji je imao mnogo toga da kaže u razgovoru za ”Republiku”, dan posle Duljajeve izjave.

”Da li je istina to što je rekao Duljaj me ne zanima, već činjenica da se tako nedolično iznosi prljav veš. Zašto to uopšte on priča? Njegova briga je teren i igra. Ako imate problem, sazovite sastanak i rešite to unutar kuće. Šta je istina, a šta laž, znaju samo oni koji su u klubu, ali ako je tačno ovo što je Igor rekao, onda je Partizan već bivši, pokojni klub”, objašnjava Golac.

On smatra da se ništa epohalno neće dogoditi posle Duljajevog istupa.

”Šta mislite da će se sada desiti, hoće li otići svi iz Humske, od portira, preko članova skupštine koji dođu na sednice da dižu ruku i da piju kafu i kiselu vodu, do direktora i predsednika? 

Neće se desiti ništa. Neće niko izaći i reći ‘gospodo, mi ne znamo ništa, uništili smo klub i bežimo glavom bez obzira’. 

A i da se to desi, nema pomoći jer je sve toliko inficirano u Partizanu da je bolje da se na njega stavi tačka, da se ožali, i da se onda krene od nule. Pokojnika ne možete da oživite. Pa u rešavanju svih nagomilanih problema nema osobe koja može da pomogne. Jedino da možda pozovemo Boga”, konstatuje Golac.

U Duljajevoj izjavi mu je zasmetalo i to što je rekao da ne može više da razmišlja da li njegovi igrači imaju za kiriju, ili da prehrane svoje porodice…

”Kolika je vaša plata kao novinara? Sigurno mnogo manja od najmanje 5.000 evra pa do 50.000 evra mesečno koliko primaju igrači Partizana. Vi znate svoje mesečne troškove za račune, kredite, hranu, odeću… Pa valjda znaju i oni. Sine, kako uspeš da potrošiš toliko novac za mesec dana pa da trener mora da kuka? Jeste li pali s Marsa pa sve potrošite! Pa šta ćete raditi kada završite karijeru ako do tada ništa ne uštedite”, pita se Golac.

Originalni članak: Sportske net