Da li je vreme je za još jednog debitanta?

”Retko se dešava da naši igrači jako žele da neko potpiše za naš klub. Kada su ga videli, pitali su me da li će i kada će potpisati. To dovoljno govori o njegovom kvalitetu, a nadam se da će Partizan njemu biti odskočna daska za veliku karijeru”,rekao je, između ostalog, sportski direktor Partizana Ivica Iliev na predstavljanju mladog Ukrajinca Jurija Vakulka, 24. januara ove godine.

Dolazak mladog veziste iznenadio je i medije, koji nisu ni spekulisali o tom transferu, sve dok se Vakulko nije pojavio na (probnom) treningu u Partizanu. Tada je oduševio, ali tokom zimskih priprema nije uspeo da se izbori za mesto među trojicom novajlija koji su bili licencirani za evropsku scenu. Prednost su dobili Urošević, Ivanović i Zdjelar.

To je sada irelevantno, s obzirom da je Partizan eliminisan u dvomeču sa Viktorijom Plzenj, ali na domaćoj sceni svakako možemo očekivati Vakulka u sastavu crno-belih.

U prve dve utakmice drugog dela prvenstva nije dobio priliku da zaigra, a s obzirom da je oba meča Partizan loše odigrao i da je sportski direktor Ivica Iliev juče najavio određene promene, možda je vreme da Vakulka konačno vidimo na delu u zvaničnim utakmicama od dolaska u Partizan.

U Lučanima je svoj debi imao Armin Đerlek, protiv Zemuna desni bek Luka Cucin, a čini se da je sada realno očekivati da i Vakulko dobije priliku, pogotovo što u veznom redu crno-belih prilično ”škripi”.

Tošić i Janković su daleko od prave forme, Suma tek na trenutke nagovesti svoje mogućnosti, ali sve je to bilo nedovoljno za povoljan utisak o igri crno-belih.

Može li Vakulko da poveže redove? Možda odgovor dobijemo već u Nišu…

Izvor :Sportske net