Da li će Frenk Robinson zaigrati za Partizan?

Dobar momak, ex košarkaš

Šta se dešava sa Frenkom Robinsonom? Kada će igrati utakmice? Da li je povređen?

Pitanja koja Partizanovi navijači sve češće postavljaju.

sp-kk-part-stranac_620x0

Da podsetimo, Frenk Robinson je karijeru u Evropi započeo upravo kod trenera Džikića, u Olimpiji 2008. godine, ali je do razlaza došlo već u februaru 2009. pa tu sezonu završava u Ludvigsburgu.

Sledeće sezone, ovaj košarkaški nomad igra razvojnu ligu, a onda nastupa u sezoni 2010/11 za Makabi Haifu.

U sezoni 2011/12, Robinson menja čak tri kluba – počinje u Gruziji, nastavlja u Artland Dragonsima a sezonu završava u Izraelu.

Sezona 2012/13 i nove seobe Robinsona. Počinje u Prokomu, ali već posle tri meseca , biva otpušten. Zatim igra za Budivelnik dva meseca, pa prelazi u Nemačku, gde se zadržava još dva meseca.

Sezona 2013/14 je nešto mirnija za Frenka, celu sezonu provodi u Finskoj.

Zatim u sezoni 2014/15, opet dva kluba, Grčka i Izrael.

Onda sledi teška povreda kolena, pa je Frenk Robinson tokom sezone 2015/16 odigrao samo šest utakmica u drugoj turskoj ligi.

Da li je igrač sa ovakvim cv-jem rešenje za Partizan? Očigledno su usled teške besparice koja vlada u Partizanu, kriterijumi jako opali.

Ali, Frenk Robinson ima problem sa povredom. Njegovo koleno opet otiče, i on ne može da se uključi u normalan trenažni proces. Trenira odvojeno od ekipe i mali su izgledi da Robinsonov problem može biti rešen bez nove operacije.

Sreća po Partizan je što možemo relativno lako da raskinemo ugovor sa ovim igračem. Partizan ima mogućnost raskida ugovora, bez finansijskih obaveza.

Trener Džikić teško da može da nađe drugog igrača u sličnom platežnom rangu, jer nema novca u klubu, ali je zadržavanje Robinsona rizičan potez. Bez obzira što je on sada jako jeftin igrač, čemu plaćanje košarkaša koji ne može da igra utakmice? Naravno, ostaje da se nadamo da će taj otok doći u stanje koje ne smeta Robinsonu da igra. Jer, i da se Frenku isplate samo plate za avgust i septembar, nemoguće je naći dobrog igrača bez novca. Ipak, mnogo realnije je da Partizan i Robinson u ponedeljak raskinu saradnju.