CRNO-BELI ZAKAZALI PET PROVERA Bečka Austrija i moskovski CSKA testiraju Partizan

Zanimljivi protivnici čekaju crno-bele.

Zbog akteulnog Svetskog šampionata u Kataru, Partizan će ove zime imati nešto drugačiji program rada, kako bi se uklopio u dugu pauzu, a pritom i nadoknadio sve propušteno tokom letnjih priprema. 

Posle početne faze u sportskom centru u Zemunu, crno-beli će tradiocionalno boraviti u Turskoj, gde su, za sada, zakazali pet kontrolnih mečeva, od kojih je svakako najjača generalna proba sa moskovskim CSKA.

No, krenimo redom, tim Gordana Petrića će prvo odmeriti snage sa rumunskom Univerzitateom i taj meč će biti odigran 15. januara od 15 časova, na terenu hotela “Suenjo”, gde će ekipa inače boraviti.

Druga utakmica se igra 19. januara, a klub iz Humske još uvek čeka potvrdu jednog od dva bugarska kluba – CSKA 1948 ili Dinama iz Plovdiva, što bi trebalo da se reši u narednim danima. Četiri dana kasnije – 23. januara crno-bele očekuje “dupli program”, jer je planirano da tim u prepodnevnim časovima odigra duel sa TSC iz Bačke Topole, dok će nekoliko sati kasnije, tačnije od 17.30 časova imati još jači test sa odličnom ekipom Austrije iz Beča.

Rekosmo već, poslednji kontrolni meč 26. januara biće i najteži, pošto će se Partizan “izmeriti” sa CSKA iz Moskve i taj meč je zakazan za 17 časova. Postoji velika verovatnoća da stručni štab organizuje još jednu utakmicu istog dana, ali u prepodnevnim časovima, kako bi svi igrači imali minutažu i priliku da se nametnu i pokažu. 

Podsetimo, Partizan je prvi radni dan zakazao za 20. decembar, kada će ekipa početi sa lekarskim pregledima, testiranjima, potom i treninzima, s tim da će internacionalci doći u Beograd nekoliko dana kasnije zbog proslave katoličnog Božića. Selidba u Tursku je zakazana za 12. januar 2023. godine i u staroj bazi, u hotelu “Suenjo” ekipa će boraviti do 28. januara, pripremajući se za nastavak takmičarske sezone. 

Originalni članak Alo.rs