Crno-beli stigli u Belgiju – Fudbaleri složni: Šarlroa ozbiljan tim, ali prolazimo

Fudbaleri Partizana sutrašnju utakmicu protiv Šarlroa u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, dočekuju sa puno optimizma, uprkos tome što su svesni da će meč biti težak.

Crno-beli su oko podneva stigli u Brisel, odakle su produžili do grada Šarlroa, gde će sutra od 19 sati tražiti prolaz u plej-of.partizan555555partizan.rs

“Neću da kažem da prolazimo, oni su ozbiljna ekipa. Moramo da budemo maksimalno koncentrisani da bismo došli do prolaza. Imamo ekipu koja ima ozbiljne igrače i igraju napadački fudbal. Gledali smo ih, šef nam je pokazao njihove i mane i vrline. Svesni smo jačine. Idemo tamo da probamo da pobedimo, da budemo optimisti i nadamo se najboljem”, rekao je Smiljanić za klupsku televiziju.

Napadač Lazar Marković rekao da se spremno dočekuje sutrašnji težak duel.

“Upoznali smo se juče sa njima, trenutno su u dobroj formi, što pokazuju rezultati. Imaju dobre igrače i trenera. Biće teška utakmica, ali mi idemo tako da prođemo dalje i da pokušamo da pobedimo”, rekao je Marković.

Vezista Saša Zdjelar najavljuje nadmetanje sa belgijskom ekipom.

“U dobrom raspoloženju putujemo u Belgiju, igramo sa najkvalitetnijom ekipom do sada. Imaju sve pobede, sigurno da su u dobrom momentu. Mi se dižemo iz utakmice u utakmicu i to nam je bitno. Idemo da se nadmećemo i da pobedimo”, rekao je Zdjelar.

Trener Aleksandar Stanojević poveo je 20 fudbalera.

Na spisku su: Vladimir Stojković, Aleksandar Popović, Aleksandar Miljković, Aleksandar Lutovac, Bojan Ostojić, Uroš Vitas, Maki Banjak, Igor Vujačić, Slobodan Urošević, Saša Zdjelar, Aleksandar Šćekić, Milan Smiljanić, Birbas Natho, Takuma Asano, Filip Stevanović, Denis Stojković, Sejduba Suma, Umar Sadik, Lazar Marković i Bojan Matić.

Fudbaler Partizana Umar Sadik rekao je da će oba tima imati podjednake šanse za prolaz dalje.

“Mislim da su šanse 50-50, ali moramo tamo da odemo sa pravim mentalitetom. Znamo da nam neće biti lako, oni su u dobroj formi. Moramo da budemo fokusirani svih 90 minuta. Nikad se ne zna u ovakvim susretima”, reklo je Sadik za klupski sajt.

Napadač crno-belih rekao je da se dobro oseća i da je spreman za sutrašnji meč.

“Ne fokusiram se na to ko je najopasniji, gledali smo kako oni igraju. Mislim da smo spremni i videćemo šta će da se dogodi”, rekao je Sadik, koji je upitan i šta će biti prednost Partizana.

“Imamo više evropskog iskustva od njih, ali su oni u dobroj formi. Nikad se ne zna”, zaključio je Sadik.

Izvor RTV