Crno-beli poraženi u Novom Sadu, Vojvodina šampion Srbije

Crno-beli savladani u Novom Sadu, Vojvodina šampion Srbije

Rukometaši Partizana savladani su u meču 12. kola plej-ofa ARKUS lige. Crno-bele je u ,,Slanoj bari” nadigrala Vojvodina rezultatom 28:20 (14:8), koja je pobedom obezbedila titulu šampiona Srbije, osmu u nizu, dva kola pre kraja.

Nisu naši momci uspeli da pruže otpor Novosađanima, koji su već na startu poveli 4:0. Golman Andrej Trnavac nije imao svoje veče, a izostala je i realizacija u napadu. Najefikasniji u našem sastavu bio je Stefan Petrić sa četiri postignuta pogotka iz deset pokušaja sa distance od devet metara. Za igrača utakmice proglašen je Svetislav Verkić, čuvar mreže domaćeg tima, koji je zabeležio devet odbrana. U ekipi Borisa Rojevića šuterski raspoloženi bili su Darko Milenković (devet golova) i Mladen Šotić (sedam golova).

Partizan je i dalje na drugom mestu na tabeli, uz utakmicu više od Metaloplastike, koja je glavni konkurent crno-belima za plasman u SEHA ligu. Šapčani svoj meč 12. kola igraju u nedelju protiv Dinama u Pančevu.

Naš tim ima imperativ pobede u preostale dve utakmice do kraja sezone. Moraće da pobedi Radnički na Banjici (petak, 18:30) i da slavi u Leskovcu protiv Dubočice (29. maj), s tim što će zavisiti i od rezultata Metaloplastike.

Zvanični sajt RK Partizan

Foto: ARKUS liga