Ćerka bivšeg košarkaša Partizana velika nada srpske odbojke: CARICA MILICA!

Devojka, predodređena da uspe, maksimalno posvećena sportu, odbojci koju obožava i svakodnevnim višesatnim treninzima, Milica Vidačić iz Zrenjanina, nastupima u kadetskoj selekciji Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, opravdala je predviđanja stručnjaka da se radi o vanserijski talentovanoj odbojkašici i naslednici slavne Maje Ognjenović.

ЦАРИЦА МИЛИЦА: Ћерка бившег кошаркаша Партизана велика нада српске одбојке

– Zaista obožavam odbojku. Nije mi teško da svakodnevno u sali provodim po pet i više časova na treninzima, a tek kada dođe utakmica, za mene je istinski izazov i mali praznik – iskreno kaže Milica, koja je stopama svojih roditelja, mame Jele i tate Vladimira, najpre dve godine trenirala košarku, ali je na nagovor dede Dušana, prešla na odbojku i uspela da sve u familiji preorijentiše u velike fanove igre na mreži.

Za one koji to ne znaju, mama Jela, devojačko Maleš, bila je reprezentativka i nekadašnja košarkašica Crvene zvezde, Voždovca, Beopetrola, novosadske Vojvodine, kao i internacionalac u Slovačkoj, Mađarskoj, Poljskoj, Grčkoj. Tata Vladimir svojevremeno je bio velika nada beogradskog Partizana i jedan od najvećih košarkaških talenata, ali su ga brojne povrede sprečile da ispuni NBA očekivanja tadašnjih skauta.

Sa specifičnim porodičnim darom i sportskim genom, Milica se opredelila za odbojku, a u tajne ovog sporta uveo ju je provereni stručnjak iz Zrenjanina profesor Milenko Vuković, trener u OK Bagljaš 023 iz Zrenjanina.

– Vanserijski talenat i dragulj kojeg treba negovati – kaže profesor Vuković, uz napomenu da je Milica visoka 192 cm, ima prefinjen osećaj za prostor i sjajno se snalazi u ulozi korektora.

Upravo na toj poziciji, u dresu nacionalnog tima Srbije, na kvalifikacionom turniru u Turskoj, briljirala je i skrenula pažnju na sebe, pa nikoga nije iznenadio epitet da je jedna od najzaslužnijih što je kadetska reprezentacija izborila učešće na prvenstvu Evrope, koje se krajem jula održava u Češkoj.

– Ogromno iskustvo, inspiracija i podstrek. Nisam imala tremu, kao i ostale devojke u svaku utakmicu sam ulazila izuzetno motivisana i stigle smo do cilja – ističe Milica, koja je nastupala i za pionirsku i sve mlađe selekcije Srbije.

Sa nepunih 12 godina Milica je zaigrala za pionirsku odbojkašku reprezentaciju, a ostaće upamćena i kao jedna od najmlađih igračica, koja je sa 15 godina debitovala u seniorskoj konkurenciji u dresu superligaške ekipe Klek, uz ogromno poverenje šefa struke Lele Kijac, koja joj je pružila priliku.

U doba korone, kada su izostale utakmice i kolektivni treninzi, Milica je individualno radila sa još jednim odbojkaškim fanatikom, profesorom Peđom Tanaskovićem, koji joj je nesebično, u svakodnevnom radu, preneo svoje ogromno znanje i iskustvo.

– Mnogo je napredovala i drago mi je što se ne stidi, kako mi to sportisti kažemo, da trenira, uči i usvaja nove cake – ponosno kaže mama Jela, uz opasku na svoj račun da je toliko zavolela odbojku da nijednu utakmicu ne propušta.

– Ja sam iz košarkaških duela izlazila sa masnicama, podlivima, odbojka je pravi sport za dame, nema kontakta, a izazov je vrhunski – uz osmeh dodaje mama košarkašica.

Petnaestogodišnja odbojkaška gracija iz Zrenjanina, sa klečanskim genom za uspeh, jer tata Vladimir je iz Kleka, najolimpijskijeg sela na svetu, ove sezone nastupa za  seniorsku ekipu ŽOK Klek, kao i za kadetski i juniorski tim, uz snove da se jednoga dana, kao standardna seniorska reprezentativka Srbije, oproba u najačim ligama Evrope, Italiji, Turskoj, pa i svetskim, u Japanu, Brazilu, na Kubi…

– Nigde ne žurim, idem korak po korak, lepo mi je u rodnom Zrenjaninu, uz podršku familije i ljudi koje volim i do kojih mi je stalo – poručuje Milica, učenica prvog razreda Zrenjaninske gimnazije, uz veliku zahvalnost svojim profesorima i direktoru, koji joj uz maksimalno razumevanje, uvek izlaze u susret.

Originalni članak na: Novosti.rs