Brnović veruje u crno-bele: Igračima proradio inat

Nenad Brnović, nekadašnji vezista Partizana, sada trener Petrovca očekuje neizvesnu borbu za titulu

Mnogi navijači Partizana sećaju se igrača sa brojem sedam. Nenad Brnović došao je u Humsku iz Zete na leto 2004. godine, odmah zauzeo mesto startera i u tandemu sa Ivanom Tomićem bio važan šraf u uspesima crno-belih u tom periodu.

Danas, 20 godina kasnije, Nenad Brnović radi kao trener Petrovca, trenutno šestoplasiranog tima u Prvoj ligi Crne Gore. U razgovoru za Žurnal priznaje da je iznenađen raspletom jesenjeg dela sezone i liderskom pozicijom Partizana:

– Bio sam veoma skeptičan, kao i većina nekadašnjih igrača i ljudi koji vole klub, pogotovo posle onakvog ispadanja iz kvalifikacija za Ligu konferencije. Ne znam da li je bilo ko verovao da će uslediti dobri rezultati. Došlo je mnogo novih igrača, očigledno da je Igoru Duljaju trebalo vremena da ih sve uigra. Zasluženo su na prvom mestu, doduše, bilo je utakmica gde se sve rešavalo u poslednjim minutima ili posle nekih čudesnih preokreta. Sve to je pokazatelj kakav karakter ima ovaj tim, potvrdio je pobednički mentalitet. Činjenica da je ekipa bila fokusirana samo na šampionat imala je važnu ulogu. Bodovna razlika je mogla da bude veća, bio je niz od tri meča bez pobede, što je malo pokvarilo celokupnu sliku.

Da li smatrate da je Duljaj uspeo da igračima prenese mentalitet koji je imao dok je bio na terenu?

– Usadio je nešto od toga što je on imao – da se nikad ne predaje, uvek ide do kraja, pretpostavljam da isto traži i sad. Mnogo je bitnije ono što sam rekao – pobednički mentalitet. Kad se biraju igrači za Partizan, moraju po tom kriterijumu. Ako igrač to nema, onda mu nije mesto u klubu. Ne sporim, naravno, zasluge Igora, ali mnogo ima do igrača. To je presudno, Zvezda takve stvari nije pokazivala.

Originalni članak na: Sportski žurnal.rs