Bojan Janić: Očekujem borbu za trofeje

Odbojkaši Partizana prošle sezone postali su vicešampioni Srbije

Mladi tim predvođen trenerom i nekadašnjim kapitenom Srbije Bojanom Janićem ima velike ambicije za novu sezonu u kojoj će pokušati da osvoje prvu titulu još od 2011. godine

Partizan se posle priprema u Guči vratio u Beograd gde će nastaviti sa radom do početka prvenstva:

– Izuzetno naporan period je iza nas. Nije bilo velikih problema osim povrede prvog dizača Nikole Petrovića koja je došla u malo nezgodan čas. Ali, i on će nam se brzo priključiti.

Partizan neće igrati mnogo prijateljskih utakmica do starta takmičenja, odlučio je Janić:

– Do sada smo odigrali samo jedan prijateljski meč. Imamo jake treninge i mislim da neke stvari treba tu da se urade. Do početka prvenstva ćemo odigrati možda još četiri meča. Zadovoljan sam dosadašnjim učinkom, ovo je mlada ekipa koja ima potencijala. Fizički su dobro pripremljeni i očekujem da ćemo rasti ove sezone iz utakmice u utakmicu i da ćemo pokazati svoje pravo lice u doigravanju.

Odlična prošla sezona najava je za dobre rezultate i velika očekivanja u narednom periodu:

– Prošla godina bila je teška zbog problema sa koronom i povredama tako da se nadam da će ove sezone situacija biti drugačija. Očekujem da ćemo se boriti za oba trofeja. Imali smo teške treninge, potrudićemo se da to malo olakšamo i uz nekoliko prijateljskih utakmica se što bolje i brže pripremimo za početak takmičenja.

Bivši reprezentativac osvrnuo se na igre nacionalnog tima na Evropskom prvenstvu:

– Osim meča sa Poljskom, igra je izgledala šareno što mislim da je i očekivano kad su na drugoj strani timovi koji nisu na najvišem nivou. Verujem da sledi ono najbolje i da će momci tek pokazati pravu igru. LJudi u stručnom štabu su tempirali formu za završnicu koja je najbitnija. Imamo nekoliko protivnika u eliminacionoj fazi koji možda nisu najjači, ali ih ne treba potceniti.  Moramo biti oprezni. U osmini finala i četvrtfinalu treba da podižemo formu i dođemo do maksimuma u polufinalu.

Protivnik u osmini finala je Turska:

 Oni su mlada ekipa koja nam je nepoznata. Igraće rasterećeno jer sa druge strane imaju tim sa velikim renomeom kakav je Srbija. Biće motivisani i daće sve od sebe, a to nama ne ide na ruku. Verujem i nadam se da će naš kvalitet doći do izražaja. Želim da svi budu zdravi, naročito Uroš Kovačević koji igra fantastično tokom celog turnira. Ako momci daju svoj maksimum, verujem da neće biti problema.

Originalni članak Sportski žurnal