BOGdan BOGdanović: Sve ovo je šokantno, ne razmišljam o košarci

Disciplina. To je ono što je za svakog pojedninca najvažnije. Tako razmišlja i Bogdan Bogdanović.

Bogdan Bogdanović

Ezra Shaw/Getty Images

“Sve ovo je šokantno i neverovatno teško za svakoga, ali u ovome smo svi zajedno. Moramo da budemo disciplinovani, da naučimo koliko možemo o novom virusu. Lekcija za sve nas kao zajednicu i društvo, sa tim moramo da se suočimo i da budemo svesni koliko je ovaj virus moćan”, rekao je Bogdan Bogdanović za Eurohups.

Bogdanović kaže da u Sjedinjenim Američkim Državama nema velike razlike u odnosu na ostatak sveta:

“Sve je zatvoreno osim supermarketa i bolnica. Ove nedelje su uvedene još jače restrikcije u odnosu na prethodnu. Ne možemo da koristimo teretanu, sve dvorane su zatvorene i moramo da budemo strpljivi”.

Treninga nema, forma se održava kod kuće:

“U ovim uslovima treninga nema. Trudim se da budem bolje, to je jedino što mogu u ovom trenutku. Pokušavam da sačuvam organizam i da budem sprema na ono što će doći. To je u stvari i najteže, ne znamo šta će biti i kada će se sve završiti. Ali moramo da budemo spremni i da ostanemo u formi”.

Košarka je svakako ovih dana u drugom planu.

“Više sam fokusiran na situaciju i pokušavam da ostanem pozitivan. Ne razmišljam o košarci. Postoje ljudi koji rade na tome, da naprave raspored kad sve bude gotovo. Svačije mišljenje je važno u ovom trenutku, šta god da se desi igrači moraju da budu spremni na sve, ali je sada zaista teško razmišljati o košarci. Svako se brine o svojoj porodici, a jedini način da sve bude u redu je da ostanemo u svojim domovima i da čekamo da se virus smiri”, rekao je Bogdanović.

Izvor Sport Klub