Bivši hrvatski reprezentativac debituje za Partizan

Zna se da je u oktobru, bez konkretnijeg raspoloženja osim da je pun vaterpola, objavio kraj karijere u 27. godini da bi nekoliko dana kasnije potpisao ugovor sa Partizanom

U subotu se nastavlja prvenstvo Srbije. Drugi deo će se odvijati kroz grupe od za plasman od prvog do šestog mesta odnosno sedmog do desetog. Partizan će gostovati Šapcu, sa željom da nastavi sa odličnim rezultatima iz prvog dela. Crno-beli su na drugom mestu, sa porazom od Novog Beograda. Posle toga su slavili u duelima sa Crvenom zvezdom i Radničkim. U polufinalu Kupa Srbije su od Novog Beograda poraženi 8:5 uz igru koja je pokazala da tim napreduje.

Za razliku od prvog dela Partizan će biti jači, mnogi smatraju za kapitalca, bivšeg hrvatskog reprezentativca Lovra Miloša. Zna se da je u oktobru, bez konkretnijeg raspoloženja osim da je pun vaterpola, objavio kraj karijere u 27. godini da bi nekoliko dana kasnije potpisao ugovor sa Partizanom do kraja sezone.

Rekao je tada:

– Pronašao sam novi izazov, mada je razgovora bilo i ranije. Radujem se nastavku karijere u crno-belom.

Zbog propisa Miloš je morao da se bavi samo treninzima a u ovoj godini je stekao pravo igranja za novi klub.

– Ako me pitate kako sam sada mogu da kažem da sam malo prehlađen. Ove vremenske promene utiču na mnoge, srećom nije ništa ozbiljnije, trenira se .

Utisci posle  dva meseca su jasni:

– Vrlo pozitivni. Zadovoljan sam kako se radi, zadovoljan kako me tretiraju i posebno rezultatima. Momci su uradili dobar posao igrama i rezultatima.

Slaže se da je konkurencija jaka i da je Novi Beograd i pored poraza u finalu Kupa Srbije prvi favorit.

– Tu nema dileme, mislim da će posle poraza biti jači. To se događa kada dominiraš, pa se u jednoj utakmici spotakneš, posle te to pojača. Radnički je odigrao fantastično finale, pokazao da je sve moguće. Novi Beograd je svakako na listi favorita broj jedan ali i da Radnički, Zvezda i mi možemo da tražimo svoje šanse.

Nasmejao se na konstataciju da je igrao u Mladosti, sada u Partizanu, dakle najtrofejnijim klubovima sveta, i da mu je ostao samo još Pro Reko:

– Tako ispada, ha,ha.ha… Ne znam kako bih poredio Partizan i Mladost jada je sve u suštini isto. Dobro se radi, jake škole, do skora su oba kluba imali finansijske probleme. Sada je u Partizanu to rešeno, u Zagrebu na žalost nije. Klubovi u Srbiji su sada u dobroj poziciji. U klubu zaista sve funkcioniše kako treba, sve za pohvalu.

Partizan nekoliko godina nije imao ovako dobar tim. Vratili su se trofejni Aleksić i Mitrović, zatim Rističević, Vico, stigli su američki reprezentativci Boven i Vavić, zatim Radojević, Velkić…Uz tradicionalno talentovane mlade vaterpoliste to je sada spoj mladosti i iskustva.

– Ima talentovanih mladih igrača, mogu dosta da povuku. Verujem u ovaj tim i verujem da može nešto da napravi. Nije ovo nikakva najava, nemamo presing, nismo glavni favoriti. Drugo mesto bi bilo jako dobro da zadržimo u ligi pre plej ofa. Pored dobro poznatih igrača istakao bih Vica, imao je odličnu polusezonu, Rističević dobro brani…

Kažu da je igrač inspiracije i da je najbolji u derbi mečevima. I to je izazvalo njegov smeh:

– Onda neka budu stalno derbiji. Eto gledao sam završni turnir Kupa Srbije. Dobre utakmice, pun bazen sa plaćenim ulaznicama. Ne mogu da se setim kada je bazen Mladosti bio ispunjen pa i kada se ulazilo besplatno. To je rezultat vraćanja velikih igrača u srpski klupski vaterpolo i to je odlično za Srbiju. Opet igrati pred punim bazenima je uživanje.

Iskoristi slobodno vreme da skokne do Zagreba. Dubravko Šimenc je hvaleći Miloša rekao da mu jedino smeta što jako brzo vozi.

– Eh, Duda… Kao rušim neke rekorde. Ma sada sam stalno tu, treninzi, utakmice, nema se dada vremena. Sezona je kratka.

Ugovor brzo ističe. Sezona je ligaška do aprila, posle još plej ofa. Ima li nekih najava produžetka saradnje.

– Čekajte, nisam još odigrao ni utakmicu. Videćemo, meni je dobro.

Originalni članak: Sportski žurnal