Bivši as Partizana i Atletiko Madrida: Ovo je najgora uprava u istoriji Partizana, čine je poltroni, ulizice i izdajnici

„Titule nema pet godina, šuruje se sa menadžerima, uzimaju procente od igrača, Omladinska škola propada“, grmi bivši as crno-belih

Grudva je, izgleda, krenula niz brdo i preti da se pretvori u lavinu. Sve je više bivših igrača i funkcionera Partizana koji dižu glas da aktuelno rukovodstvo mora da se smeni, jer vodi klub direktno u propast.

Đorđe Tomić je po običaju bio oštar i precizan. Kao što su bile njegove lopte dok je nosio crno-beli dres. U razgovoru za Informer nekadašnja „desetka“ Partizana jasno je rekla šta misli o aktuelnom trenutku u Humskoj 1.

Ne volim da dolivam ulje na vatru kad je loše, pre svega, zbog ekipe. Međutim, to što se u poslednje vreme dešava prevršilo je svaku meru. Ovo je najgora uprava u istoriji Partizana. Bruka i sramota je šta rade. Nema veze što je dug 40 miliona evra, što se ne ponašaju domaćinski i ima duplo više zaposlenih, koji primaju nerealno visoke plate za srpske uslove… Titule nema pet godina, šuruje se sa menadžerima, uzimaju procente od igrača, Omladinska škola propada… Lopovi i prevaranti“, ne krije Tomić ogorčenost.

I ističe da ima još krivica, koji ne sede svakodnevno u Humskoj, ali koji ne smeju da budu zaboravljeni ni abolirani.

Zečević i Ćurković su s ovima, oni su im sve organizovali. Ne isključuju se od odgovornosti. I velika je greška što neka velika imena radila sa njima, jer su verovali da tako pomažu klubu. Ivan Tomić, Bata Mirković, Savo Milošević, Sale Stanojević… Svi su potrošeni. Sad se tera i Stolica, a on niti je kriv, niti je loš trener. Ko god da sedne na klupu, isti problemi ostaju“.

Podsetio je Tomić na način kako je aktuelno rukovodstvo došlo u Partizan.

„Da se razumemo, ja ne smatram sebe legendom. To su Milutinović, Vukotić, Kovačević, Klinčarski, Varga, Živković, Milošević… A neke od njih je ova bagra precrtala hemijskom olovkom i izbacila iz Skupštine. Nemaju ni stida, ni morala. Na prevaru su došli, na divljaštvo, bez pravih izbora. To su politički poltroni, izdajnici i ulizice. Tu će da “jašu” dokle god mogu. Kakva crna ljubav prema Partizanu, pola njih tamo navija za Zvezdu“.

Veruje nekadašnji kreator igre crno-belih da će obasjati sunce uskoro iznad Humske ulice, mada priznaje da to nije lako, iako se bivši igrači okupljaju i pričaju o svemu.

Često se okupljamo i razgovaramo. Tu je plejada pametnih ljudi, sposobnih i nepotkupljivih. I svi verujemo da će uskoro doći bolji dani, ali nije realno da se sad neko zaleće tek tako. Naći će se botovi, što se kriju iza lažnih imena i tastatura, da nas vređaju i prozivaju. Ovi sad imaju podršku, ali Partizan je institucija. I ne može da se raspadne, niti da se ugasi. Tu je armija navijača, svi oni bi trebalo da biraju. Da se organizuje prava Izborna skupština, pa ko plati godišnju kartu, da ima i pravo glasa. Ko može da me ubedi da ne bi bilo bolje da Gordan Petrić bude predsednik, Sale Ilić sportski direktor, a Veljko Paunović trener“, pita Đorđe Tomić.

Originalni članak: Mozzart sport