Birčević: Uželeo sam se igre

Stefan od juče zvanično igrač Burse, nestrpljiv da posle godinu dana ponovo zaigra košarku

Skoro godinu dana. Toliko Stefan Birčević nije igrao košarku. Tog 4. marta 2020, bio je deo tima Partizana, koji je u poslednjem kolu Top 16 faze Evrokupa, u Areni pobedio Trento.

U međuvremenu je sezona prekinuta zbog pandemije koronavirusa, rastao se sa Partizanom, potisao za Borac, onda i Hirošimu – u koju nikad nije otišao. Onda se pojavilo interesovanje Burse, pa i ozvaničenje saradnje sa ovim turskim prvoligašem. 

A onda ekspresno pakovanje i put…

– Poželeo sam se košarke – u primetnoj žurbi rekao nam je Birčević.

Osmeh, pa priznanje…

– Ne bi valjalo da je drugačije!

Da li je i košarka kao vožnja biciklom, ne može da se zaboravi, pitamo kroz šalu Birčevića. Hoće umeti… Ne skidajući osmeh sa lica, kaže…

– Mislim da hoću. Znate kako se kaže, vraćam se nikada jači – uzvratio je ne prestajući da se smeje.

Šalu na stranu…

– Idem tamo da dam sve od sebe. Da pomogne timu da ostvari ambicije, da najzad i ja kročim na teren.

Kaže i da je sve vreme u treningu, pokušavao da održi formu.

– Radio sam sve ovo vreme. Nadam se da će to biti dovoljno. Bio sam i u Borcu.

Tu je zastao, pa želeo da naglasi…

– Najveću zahvalnost dugojem Marku Marinoviću, treneru Borca, gde sam bio par meseci. Nadam se da sam i njima na neki način, makar na teningu, pomogao.

Posle svega, svih peripetija koje su pratile njegov ugovor sa Hirošimom, zbog kojih na kraju nije ni otišao u Japan, da li je u nekom trenutku možda pomislio da bi bilo bolje da je ostao u Borcu, pitali smo Birčevića. Kaže…

– Svašta mi se motalo po glavi!

Ali…

– Negde je to sve zapisano. Sada ima ova dva i po meseca da dam sve od sebe da budem što bolji. Već ima 32 godine i nema šta da se dokazujem nekome, ali osim što želim da pomognem timu da ostvari svoje ambicije, želim i da se na neki način obezbedim za narednu sezonu – poručio je Birčević.

U Bursi će ga sačekati srpski trener – Dušan Alimpijević. Tim je na 12. mestu šampionata Turske, sa sedam pobeda posle 21 kola. Igrao je i Evrokup, ali nije uspeo da se plasira u Top 16 fazu.

Tekst preuzet sa portala Sportski žurnal

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *