Belić najbolji ”paker”

Defanzivni vezni Partizana pet puta spajao saigrače sa golom u tekućoj sezoni

Kristijan Belić je prošle sezone pred kraj letnjeg prelaznog roka zadužio crno-beli dres i tada niko nije ni slutio da će ubrzo da postane nezamenjiv šraf Parnog valjka.

Đak Vest Hema bio je obično rezervista u Čukaričkom, pa se pretpostavljalo da će istu ulogu da dobije u klubu iz Humske. Međutim, dolaskom Gordana Petrića na klupu crno-belih, borbeni defanzivni vezista je dobio šansu i iskoristio je na najbolji mogući način.

Belić je na početku igrao veoma rizično, pa je na gotovo svim mečevima zaradio žuti karton i bio na ivici crvenog. Međutim, kako je vreme odmicalo tako je Kristijan igrao zrelije i znatno smanjio broj javnih opomena.

Nekadašnji adut Olimpijakosa prošle sezone imao je zacementirao mesto u startnih 11 jer je imao 21 godinu i Parni valjak ga je koristio kao „bonusa”. Partizan je minulog leta doveo dvocifren broj novajlija i na skoro svim pozicijama došle su zamene posle prošlosezonskog fijaska crno-belih na svim frontovima. Ipak, Igor Duljaj je odlučio da Kristijan Belić zadrži mesto standardan defanzivnog veziste, iako više nije bonus, što se ispostavilo kao dobra odluka.

Originalni tekst Sportski žurnal