BELGIJANCI OTKRILI: Menadžeri ”odrali” Partizan i Anderleht

Najgore prošao briselski klub, a crno-beli izgubili blizu pola miliona evra

Posle šest godina od transfera Aleksandra Mitrovića iz Anderlehta u Njukasl za iznos od 16,5 miliona evra vredno obeštećenje, arhive se ponovo otvaraju. Istraga nekoliko uticajnih medija sa zapada, među kojima je i belgijski dnevnik Soar došao je do saznanja preko dokumentacije ” Football Leaks” da je dobar deo novca završio na privatnim računima.

Zajedno sa Mitrovićem te godine se iz Brisela se u Njukasl preselio i defanzivac Šansel Mbemba, pa je ukupno u kasu Anderlehta moralo da legde 30.200.000 evra. Umesto toga, utvrđeno je naknadno da se čak 13.100.000 evra slilo na račune dvojice agenata Kristofa Anrotaja i nama poznatijeg Izraelca Pinija Zahavija.

Soar, takođe, saznaje da je Partizan na osnovu sporazuma morao da zaradi 2.300.000 evra kao deo dogovora da će im od budućeg transfera Mitrovića sledovati 20 odsto, ali je od ove sume izgubio čak 482.000 evra zbog provizije koju je Antoraj naplatio prilikom tog transfera. Posebno zanimljivo deluje podatak Soara da je uprava Partizana odbila da plati nadoknadu belgijskom agentu, ali da je onda slučaj došao pred sud sa koga su se povukli poraženi.

Najgore je prošao, ipak, Anderleht. Čuveni klub je na osnovu raznih provizija od 16,5 miliona evra na kraju dobio svega 7.950.000 evra.

Tekst preuzet sa portala Arena sport

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *