Beleti – Gostovanja nam traju i po 4 dana, zima, šverc, sve za Partizan!(VIDEO)

Gost Partizanovog podkasta bio je muzičar i veliki Partizanovac Miloš Šćopić Beleti. Tokom svoje karijere posvetio je svom Partizanu veliki broj pesama, među kojima se ističu „Šampionsko ime“, „Jug će me ponovo videti“, „Crno-bela ljubav“.

Otkrio je kako je počeo da se bavi muzikom:

-Sve je počelo nakon srednje škole, u početku sam snimao neke patriotske pesme, ali pravi bum se desio sa pesmom Jug će me ponovo videti koja je nastala u jeku podela i koja je postala pravi hit. Sećam se da je čak bila u trendingu pored mnogo poznatijih popularnih izvođača.

Prisetio se i kako izgledaju gostovanje za Partizanovce koji iz unutrašnjosti dolaze da bodre svoj Partizan, jer kao što kažu navijačke parole ljubav gazi kilometre, i često se u najudaljenijim mestima Partizan najviše voli:

-Kao što kažem u pesmama, nama iz unutrašnjosti svaka utakmica gostovanje pada. Išli smo tada iz Bora, preko Niša, iako nam nije usput, pa za Beograd. To je gostovanje koje je trajalo četiri dana čoveče! Pošli smo u ponedeljak a vratili se u četvrtak. A na ulici hladno, minus, još smo se i švercovali po tim vozovima pa su nas i isterali nekoliko puta. I sto puta sam tako smrznut govorio sebi samo da dođem kući neću više ni ići na utakmice, ali džabe, čim dođe sledeća utakmica opet sve po starom.

Na kraju je i otkrio kako izgleda proces stvaranja pesme koju potom slušaju stotine hiljada Partizanovih navijača:

-Kada dobijem inspiraciju ostavljam sve po strani, uzimam olovku u ruke i počinjem da pišem. U tim trenucima me ništa drugo ne zanima. Obično za desetak minuta sve pretočim na papir i to je to, nema posle mnogo dorađivanja, inspiracija je odradila svoje.

Zvanični sajt FK PARTIZAN