Bata o pojačanjima: “Znam šta znači kad se u životu nema”

Sportske net pišu…

Trener Partizana Zoran Mirković priznao je danas da dolazak novih igrača zavisi od prodaje starih, ali da su stvari takve kakve jesu i da se mora ići dalje, što je kazao da važi i za nefudbalske stvari o kojima su ranije danas govorili predsednik i sportsi direktor kluba.

Novinari su primetili da se dugo nije desilo da bukvalno isti igrački kadar završi jesen i počne pripreme za proleće.

Takva je situacija, takve su mogućnosti. Jedino što mogu da kažem da idemo dalje sa ovim kadrom. Idemo dalje. Mislim da je sve uslovljeno eventualnom prodajom nekih igrača, dok to ne bude bilo, mislim da ne možemo da pričamo u tom pravcu“,rekao je Mirković.

Prodaja konkretno koga?

Pa konkretno ne mogu ni ja sam da vam kažem zato što generalno ne postoji ništa konkretno, tako da…toliko o imenima“, rekao je Bata.

Imali ste sastanaka sa upravom pre početka priprema, da li ste sa njima definisali nešto oko pojačanja?

Rekao sam već na početku, mi smo ovde gde jesmo. Ja znam šta u životu znači kad se nema. Takva je u životu situacija, ne možete da tražite nešto kad nema“, odgovara Mirković.

Ako se tako gleda, onda ni od vas ništa ne može da se traži?

Ako bi se gledao taj lanac, onda bi trebalo da bude tako“, kratko kaže Bata.

Obaveze, ipak, ostaju iste: pobede u svakoj utakmici i borbe za trofeje?

Tako je, to je obaveza ko god da je u Partizanu u bilo kom momentu. To je obaveza i cilj i zbog veličine kluba i zbog tradicije mi ne možemo da razmišljamo drugačije“, odgovara trener.

Na početku priprema je uvek neko iz omladinske škole, da li planirate da vodite nekog u Tursku?

Videćemo. Planiram sigurno Pavlovića i Stevanovića, a videćemo do polaska u Tursku možda krene neko od mlađih. Balaš je tu takođe. Što se tiče odsutnih, Đerlek je dobio boginje pre pet-šest dana, tako da se nadamo da će i on i Marko Janković i Sveta Marković biti spremni za pun trening u Turskoj. Rikardo stiže sutra, dobio je dozvolu od sportskog direktora“, rekao je Mirković.

Prošlo je mesec dana od one utakmice po snegu protiv Mačve. Da li se slegla gorčina?

To kod mene malo teže ide, ali šta da radimo, neke stvari u životu ne možete da menjate. Jednostavno ih nosite sa sobom i idemo dalje“, rekao je Mirković.

I predsednik i sportski direktor danas su na okupljanju govorili o nefudbalskim stvarima, kako vi štitite ekipu od tih stvari?

Mi ne pričamo o tim stvarima. Kad izađemo na teren, bavimo se našim treningom, našom problematikom. Vrlo malo i minimalno pričamo o tome ili ne pričamo. A da li će toga biti još – ne znam, ne mogu da ulazim u to stvarno. Da li utiče na mlađe? Verovatno da, kad utiče na nas ozbiljnije i starije, sigurno na mlađe isto, itekako“, rekao je Bata.

Partizan danas i sutra ima testiranja, a ozbiljniji rad počinje u ponedeljak, kada i vreme treba da se stabilizuje. Planirane su dve prijateljske utakmice u Beogradu, jedna protiv Teleoptika, a druga će biti ili između igrača crno-belih međusobno ili protiv nekog prvoligaša ako se ukaže prilika.