Avramović: Znao sam da Željko neće odustati od mene, mnogo više cenim loptu

Avramović

Foto: ABA league

Aleksa Avramović polako hvata pravu formu pred najbitnije utakmice sezone, a svoje viđenje do sada urađenog izneo je za Žurnal.

Nije ova košarkaška godina najbolje krenula za srpskog reprezentativca. Avramović je upravo u dresu Srbije doživeo ozbiljnu povredu ruke, te je oporavak trajao duže od očekivanog. U ekipu se vratio kada je Partizan bio u izuzetno teškom momentu sa skorom od četiri pobede i devet poraza, a čekao ih je duel sa Efesom. Ipak, od tada je simptomatično sve krenulo bolje po crno-bele. Kako ističe sam Aleksa, sezona traje od trojke Jamesa Nunnallya do trojke Kevina Puntera u Monacu:

Od tada je krenulo. Ekipa je tada pokazala karakter. Kada je Nunnally dao tu trojku za pobedu protiv Efesa u Areni… Od te trojke, pa do trojke Kevina u Monaku. To je naša sezona. Od decembra imamo veliki broj pobeda. Ali ne želimo tu da se zaustavimo. Svakako znamo da smo pretnja svima. Mislim i da bi svi voleli da izbegnu Partizan. Stvarno se tako osećamo, mislimo da možemo da napravimo nešto još veće. Iako je ovo veliki uspeh.

Nije Avramović igrao najbolje u pojedinim momentima, ali je bilo jasno da najveću podršku ima u vidu Željka Obradovića, koji je više puta isticao koliko veruje svom plejmejkeru.

Znao sam da neće odustati od mene od prvog dana, zato što je insistirao na mom dolasku. I kroz periode kada sam stvarno loše igrao i kada, možda zbog partija koje sam pružao nisam ni zaslužio da budem toliko na terenu, on me je trpeo i istrpeo. Onda sam i njemu i Partizanu doneo neke velike pobede. O njegovom košarkaškom znanju uopšte nema potrebe ni pričati“, ističe plejmejker u pitanju vezanom za trofejnog trenera.

Kada je reč o njegovom napretku koji je očigledan, on posebno potencira činjenicu da mnogo više ceni loptu ove godine u Evroligi:

Tu veliku ulogu igra samopouzdanje. Nekad čovek može da izgubi pet lopti za redom, pa da od šeste krene utakmica. Ali treba voditi računa o tome i da ekipa ne uđe u kontraritam. U Evroligi ne postoji prostor za prazan hod. Ko ima prazan hod dva minuta, taj gubi utakmicu.

U tom segmentu mislim da sam baš napredovao. Cenim više loptu nego to sa to radio u prethodnim godinama. Pogotovo od kada igram na mestu plejmejkera, svestan sam koliko je važno biti odgovoran po tom pitanju.

Originalni članak:Basketbalsphere.com