Avramović: Zaboravili smo Zvezdu, poslednja četvrtina protiv Budućnosti model po kojem treba da igramo

49Aleksa Avramović (Foto: MN Press)

“Želimo da imamo prednost domaćeg terena na kraju sezone i moramo da pobeđujemo ekipe kao što su Budućnost, Cedevita Olimpija i Zvezda”, izjavio je košarkaš Partizana posle pobede nad Podgoričanima

Velika pobeda. Partizan je u Štark Areni posle Lijetkabelisa u Evrokupu, nadigrao i Budućnost u derbiju ABA lige (75:66). Crno-beli su uz sjajne role Alena Smailagića i Alekse Avramovića slomili otpor Podgoričana u poslednjem kvartalu i potpuno zalečili rane od vezanih poraza u mečevima sa Andorom i Crvenom Zvezdom. Vratili su se protiv Litvanaca na pobedničke staze, a sinoć možda krenuli u stvaranje nekog novog trijumfalnog niza.

U odlučujućoj četvrtini Partizan je serijom ukradenih lopti pokrenuo sjajni Avramović (ukupno čak šest na susretu). Reprezentativac Srbije je još jednom odradio odličan posao u defanzivi, a protiv ekipe Aleksandra Džikića je uspeo to da pretoči i u poene, pa je susret okončao sa 17.

Jedan od junaka velikog trijumfa ističe da je dobar rezultat u susretu sa ekipom Budućnosti omogućio crno-belima da zaborave na poraz u večitom derbiju, a dodao je i da je način igre iz poslednjeg kvartala model po kojem crno-beli žele da igraju.

Utakmica je bila mnogo važna, da oduzmemo taj poraz od Zvezde u gostima, gde smo odigrali lošu utakmicu, ali smo je zaboravili. Mi smo sve te “male” utakmice dobili relativno lako i to je osnov za pravljene dobre sezone. A ove utakmice su krem, moraju da se pobede za plasman u vrhu. Želimo da imamo prednost domaćeg terena na kraju sezone i moramo da pobeđujemo ekipe kao što su Budućnost, Cedevita Olimpija i Zvezda. Siguran sam da smo ovakvim pristupom u odbranim na pravom putu. Škripalo je u napadu u trećoj četvrtini, nedostajao nam je i Jam koji se požalio na bol u nozi. Utakmicu smo prelomili sa četiri ukradene lopte u poslednjoj deonici i 10 lakih poena u kontri. To je model kojim treba da igramo, na kraju smo imali 12 ukradenih lopti iz kojih smo proizveli minimum 20 poena“, izjavio je Avramović.

Napominje i da je tranzicija bila ključ.

Prethodnih utakmica smo nešto slabije trčali, međutim, protiv Lijetkabelisa i Budućnosti smo stvarno dobro trčali i postigli 20 do 30 poena iz toga. Što je jako važno, veliki zalog za utakmicu koja se igra 40 minuta i to je veoma dug period, svaki koš je važan, svaki posed bitan. Oni su se vratili, ali sve u svemu, uspeli smo iz toga da se izvučemo i privedemo meč kraju“.

Sada se okreće obavezama u dresu reprezentacije. Avramović se našao na spisku Svetislava Pešića za mečeve protiv Litvanije i Belgije u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Želim da poželim sreću svima koji su pozvani. Siguran sam da idemo na obe pobede i dati makismum. Dolazi nam novi trener, novo upoznavanje, novo sve i jedva čekam“.

Bio je deo selekcije koja nije uspela da se domogne Olimpijskih igara preko kvalifikacionog turnira u Beogradu minulog leta. Ne krije da mu je to teško palo, ali se već okreće novim izazovima u dresu sa državnim grbom.

Jako dugo sam se oporavljao od toga. Imali smo šansu generacije. Da smo osetili Olimpijske igre… To je nešto o čemu svaki sportista sanja. Ali, ne smemo da klonemo duhom. Izgubili smo, idu kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, Evropsko na koje smo se plasirali. Ide novi ciklus, oči su uprte ka Letoniji i Belgiji“.

Originalni članak Mozzart sport