Avramović: Katastrofa

Košarkaš Partizana Aleksa Avramović svestan je da je njegova ekipa odigrala ispod prihvatljivog nivoa u porazu od Makabija na startu Evrolige (96:81).

Plejmejker crno-belih je bio praktično jedina svetla tačka i meč je završio sa 24 poena, što na kraju nije bilo dovoljno.

“Nismo bili defanzivno fokusirani, imali smo slabu agresivnost. To je to, ovo je teško gostovanje, iz ovoga možemo samo da izvučemo pouke, idemo na analizu”, rekao je Avramović koji je čestitao protivniku:

“Zaslužena pobeda. Igrali smo katastrofa u odbrani, to je odlučilo pobednika. Imali smo previše izgubljenih lopti, mnogo lakih poena smo primili. Nismo bili defanzivno fokusirani, imali smo slabu agresivnost.”

Otkrio je i uzrok poraza.

“Generalno već znamo šta smo uradili loše, taj jedan od najvažnijih segmenata igre, odbrana u tranziciji nam je bila katastrofalna. Baš smo… baš smo bili loši. Baza, osnov svake odbrane je primiti što manje poena iz kontranapada, mislim da smo mi primili preko 20 sigurno. Nemam pojma. Ne možeš sa dobrim napadom i lošom odbranom, ne možeš da se nadaš pobedi. Ali glava gore”, dodao je Avramović.

Oduševljen je bio atmosferom u Tel Avivu.

“Njihova hala je uvek puna, Makabi je simbol izraelske košarke, bili su fantastični, prelepa atmosfera, ali nije nas to ništa poremetilo, navikli smo da igramo u bučnoj atmosferi”, zaključio je Avramović.

Originalni članak: B92.net