Alen Smailagić i posle njega – niko nikada: KOŠARKAŠ PARTIZANA ISPISAO ISTORIJU GOLDEN STEJTA

NBA liga je odlučila da u čast Bila Rasela, košarkaške legende, povuče iz upotrebe dres sa brojem šest, a upravo zbog toga jedan Srbin ušao je u istoriju Golden Stejt Voriorsa.

КОШАРКАШ ПАРТИЗАНА ИСПИСАО ИСТОРИЈУ ГОЛДЕН СТЕЈТА: Ален Смаилагић и после њега - нико никада

Naravno, svi igrači koji još uvek nose broj šest moći će da to nastave, ali u budućnosti niko neće moći da nosi “šesticu”.

Alen Smailagić upisao se tako u istoriju Golden Stejt Voriorsa, on je poslednji košarkaš koji je nosio pomenuti broj.

– Smailagić je takođe jedini igrač Voriorsa koji je nosio taj dres kada je klub igrao u San Francisku. Svi ostali su taj dres nosili dok je klub igrao u Filadelfiji i Ouklendu, otkrili su navijači tima iz Kalifornije, a Alen je bio deo kluba od 2018. do 2021. godine kada je došao u Partizan.

Voriorsi su osnovani 1946. godine, prvobitno u Filadelfiji, gde su nastupali do 1959. godine. Usledila je potom selidba u San Francisko,, odnosno Ouklendu, Zvali su se San Francisko Voriorsi, a potom od 1971. godine Golden Stejt.

Kroz klub prošlo je mnogo legendi, najveće ime svakako je Vilt Čembrlen, a potez koji je obeležio franšizu definitivno je napravljen na draftu 2009. godine kada je odabran Stef Kari kao sedmi pik…

Originalni članak: Novosti.rs