Otvorena istraga protiv bivšeg golmana Partizana!

Španske vlasti pokrenule su istragu protiv fudbalskih menadžera Faljija Ramadanija i Nikole Damjanca, bivšeg golmana Partizana, saopštila je Civilna garda, a prenela danas Hina.

Ramadani i Damjanac su vlasnici agencije Lian sports, koja zastupa mnoge fudbalere, među kojima je i veliki broj srpskih.

Oni su osumnjičeni da su nezakonito stekli novac putem “fiktivnih transfera” preko klubova u Srbiji, Belgiji i na Kipru, a da su 10 miliona evra uložili u Španiji, pre svega u nekretnine.

Istragu u Španiji sa Civilnom gardom sprovodi i Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala.

Ramadani i Damjanac, kao i dvoje članova njihovih porodica, treba da se pojave kod istražnog sudije u četvrtak, gde će im biti predstavljeno za kakve se kriminalne radnje terete.

Španska policija istražuje ugovore svih fudbalera koje oni predstavljaju, a igraju u toj zemlji.

Među ugovorima koji su u istrazi je i onaj vezan za transfer Luke Jovića koji je letos iz nemačkog Ajntrahta prešao u Real Madrid

Pored Jovićevog, traženi su ugovori fudbalera poput Stefana Savića, Luke Modrića i drugih.

Španska policija je navodno tražila saradnju nekoliko zemalja.

Civilna garda je navela da je 2017. godine saznala da su Ramadani i Damjanac stekli luksuzne kuće u mestu Kalvija na Majorci, a to su sproveli “preko kompleksne strukture kompanija kako bi sakrili stvarne vlasnike”.

“Nakon detaljnog pregleda i praćenja porekla novca na medjunarodnom nivou otkrilo se da su ti zastupnici formirali kriminalnu organizaciju koja je bila sposobna da kontroliše razne fudbalske klubove u zemljama poput Srbije, Kipra ili Belgije, sprovodeći onde fiktivne transfere za koje se saznalo iz dokumenata koje su otkrili mediji i platforma ‘Football Leaks'”, navedeno je u saopštenju.

Izvor Espreso

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *