Partizanove novajlije uskaču u vatru

Večernje novosti

Četri  pojačanja – tri startera. Iz Humske su ove zime novajlije najavljivali kao pojačanja od koji se odmah očekuje konkretan učinak i, ako se pogledaju imena očekivanih startera za prvi meč šesnaestine finala Lige Evrope protiv Plzenja, jasno je da to nisu bile prazne priče.

Od momaka koji su u prethodnih mesec dana zadužili crno-beli dres, samo Ukrajinac Juri Vakulko neće biti u prilici da da svoj doprinos po mnogo čemu istorijskim duelima sa Česima (nije licenciran), dok su preostala trojica novajlija (Urošević, Zdjelar i Ivanović) ekspresno uspela da se nametnu za mesto pod suncem i, ukoliko ne bude nekih iznenađenja od trenera Đukića, trebalo bi da se svi oni u četvrtak nađu u startnih 11.

– Pojačanjima sam zadovoljan u globalu. Očekivano, neko se malo više muči, neko se laganije uklapa. Naša ekipa je najbliža tome da bude čvrsta i da iz te homogenosti idemo na pobedu. Nismo tim koji može da igra na gol više. Moramo da se prilagođavamo profilima igrača koje imamo, a oni su drugačiji nego letos. Defanzivna čvrstina nam je veoma važna, iz nje ćemo “daviti” protivnike i dobijati utakmice – podvukao je Miroslav Đukić po završetku 16-dnevnih priprema na Kipru.

Za “zaključavanje” šesnaesterca će biti zadužena petorka koja je u odnosu na kraj jeseni doživela samo jednu izmenu. Ona je u startu bila prinudna zbog činjenice da je levi bek Nemanja Miletić suspendovan usled zarađenog trećeg žutog kartona u Kijevu protiv Dinama, ali su utakmice na “rajskom ostrvu” pokazale da je on dobio žestoku konkurenciju u Slobodanu Uroševiću, momku pristiglom iz kruševačkog Napretka. Pored njega, defanzivni bedem će činiti neprikosnoveni golman Vladimir Stojković, na desnom boku je i dalje siguran kapiten Miroslav Vulićević, dok tandem štopera posle povrede Bojana Ostojića definitivno ne dolazi u pitanje – činiće ga Milan Mitrović i Nemanja Miletić.

Kada je u pitanju vezni red, novina u odnosu na prvi deo sezone je ta što se Danilo Pantić profilisao kao najbolje rešenje na poziciji zadnjeg veznog u tandemu sa pojačanjem Sašom Zdjelarom, koji je u samo 90 minuta meča sa Teplicama pokazao da Partizan neće morati da ga čeka. Ispred njih za kreaciju će biti zaduženi Zoran Tošić i Marko Janković.

Najveću glavobolju na kontrolnim utakmicama je zadavala efikasnost, za šta bi pre svih ostalih u četvrtak uveče trebalo da budu zaduženi Leandre Tavamba i novajlija Đorđe Ivanović. Ofanzivni deo tima krije i jedini znak pitanja, pošto bi među starterima mogao da se nađe i Ognjen Ožegović, ukoliko u narednih nekoliko dana uspe da sanira posledice povrede primicača zarađene na meču sa letonskom Lijepajom.

– Ofanzivno još uvek ima prostora da napredujemo. To je proces, a mi tokom pripremnog perioda nismo uspeli do svežine koja će doći, samim tim će se i naši napadači lakše uigravati – zaključio je Đukić.

Posle dva slobodna dana po povratku sa Kipra, Đukićevi izabranici će u ponedeljak pre podne izaći na teren u “Zemunelu”, u utorak će se raditi na stadionu, a od srede se ekipa nalazi u karantinu u svom sportskom centru u Zemunu.