Državno obećanje ludom radovanje

Košarkaški klub Partizan 2010-e godine ostvario je odličan rezultat plasmanom na završni turnir evrolige u Parizu.Pored plasmana na fajnal for košarkaši Partizana osvojili su domaće prvenstvo,kup kao i trofej namenjen pobedniku ABA lige.

Tom prilikom na današnji dan 12.04.2010-e godine država Srbija obećala je KK Partizan izgradnju trenažne hale u kojoj će moći da treniraju sve selekcije košarkaškog kluba.Tadašnja ministarka sporta Snežana Marković primila je delegaciju Partizana na čelu sa tadašnjim predsednikom Danilovićem i dogovorena je buduća saradnja u vezi sa trenažnom halom.

Ministarstvo sporta i omladine Srbije na sebe je preuzelo obavezu da pronađe odgovarajuću lokaciju, kao i da projektuje i finansira izgradnju dvorane. Na čelnicima crno-belih samo je da odobre lokaciju.
– Obaveza je države da pomogne motivaciju mladih, kao što to radi i Košarkaški klub „Partizan”. Predstoje nam tri faze: pronalaženje adekvatnog zemljišta, projektovanje objekta i izgradnja. Buduća dvorana svakako neće biti velelepna, neće predstavljati građevinski „biser”, ali će biti ekonomična i cilj joj je da malo olakša finansijsku situaciju u Partizanu – ocenila je ministarka sporta i omladine.

Tadašnji predsednik Partizana Predrag Danilović zahvalio je nadležnom ministarstvu na tome što je „prepoznalo vrhunske rezultate i prave vrednosti u sportu”, ocenivši kako će buduća dvorana biti od ogromnog značaja za klub iz Humske.

– Ministarstvo će izgradnjom hale ostaviti legat mlađim naraštajima. Projekat tipske dvorane za treninge sasvim je u redu i ona će predstavljati spas za Partizan. Tu će moći da treniraju mlađe kategorije, ali i prvi tim. Tako bismo uštedeli ogromnu količinu novca koju sada izdvajamo za iznajmljivanje dvorana za treninge, tako da je ovo zaista velika pomoć za nas – rekao je tadašnji prvi čovek crno-belih.

Od tad vlasti se menjaju Partizan osvaja trofeje.Partizan stvara reprezentativce,a država stvara lažne klubove i vraća mrtve klubove medju žive.
A hala za Partizan?

Ma kome je bitan Partizan osim njegovim navijačima.