PREDSEDNIK PARTIZANA OSTOJA MIJAILOVIĆ : Nikolić još nije zaslužio otkaz!

Nisam u potpunosti zadovoljan Miroslavom Nikolićem, ali on će do daljeg ostati trener Partizana, kaže za Informer predsednik kluba iz Humske Ostoja Mijailović!

Navijači Partizana su nezadovoljni time što crno-beli zauzimaju tek petu poziciju na tabeli ABA lige, dok u Evrokupu imaju samo jedan trijumf iz šest mečeva.

Potrebno strpljenje

Ipak, Mijailović naglašava da bi pristalice kluba morale da pokažu određenu dozu strpljenja.

– Miroslav Nikolić je dobar trener, ali ne može preko noći neke stvari da se srede. Radi u situaciji koja nije laka i trebalo bi da ima malo veću podršku. On ima ugovor na tri godine sa Partizanom i ja ću se potruditi da to ispoštujemo, iako je ugovor potpisan pre nego što sam ja došao u klub – kaže Mijailović, i dodaje:

– Moram da priznam da se ni meni nisu svidele neke stvari kod Nikolića. Tu prvenstveno mislim na izjave koje daje na konferencijama, a nemaju veze sa njegovim poslom. Svako u klubu bi trebalo da radi svoj posao ako želimo da funkcionišemo normalno.

Partizan već godinama ima finansijske probleme, a Mijailović ističe da je kredit od 1,9 miliona evra podignut u Marfin banci 2005. godine upropastio klub.

– Finansijska situacija je i dalje veoma loša. Imali smo u ponedeljak sednicu Upravnog odbora i u narednih dan-dva izaći ćemo u javnost sa svim ciframa. Imamo brojna dugovanja prema bankama, a posebno bih istakao Marfin banku. Oni uopšte nemaju razumevanja za klub niti žele da se dogovorimo. Kamata je ogromna i onaj ko je uzeo taj kredit je naneo veliku štetu klubu – ističe Mijailović.

Nije Miško kriv

Srpski košarkaš Rade Zagorac je najavljivan kao veliko pojačanje Partizana, ali do saradnje nije došlo i on je karijeru nastavio u Betisu. Prvi čovek crno-belih kaže da su pregovori sa bivšim igračem Mege trajali skoro mesec dana.

– Mi smo imali veliku želju da dovedemo Zagorca i učinili smo sve što je u našoj moći da on potpiše za Partizan. Njegov menadžer Miško Ražnatović je takođe bio za to da on dođe kod nas. Bio je plan da ugovor bude na tri godine, to sam ja želeo. Zatim smo uspeli i da se dogovorimo o parama, ni to nije bio problem. Međutim, Rade je na kraju sam doneo odluku da ode u Španiju i to je to – objašnjava Mijailović.

Izvor : Informer sport

Jedan komentar

Ostavite komentar
  1. kad?kad bude gotovo ovo je sramota šta on igra da njemu pecarski neigra za koga ga čuva ako njima nije prioritet euro kup onda zašto uopšte igraju?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *