PARTIZANOV JURIŠ NA VRH: Bez Sadika, Miletića i Zdjelara na Zmajeve (18h, mogući sastavi)

Trener Voždovca Radomir Koković kaže da on i puleni neće na izlet u Humsku

Partizan je pobedama protiv Crvene zvezde i Astane postavio visoke standarde, otud, danas protiv Voždovca u očima ovdašnjih ljubitelja fudbala nema pravo na grešku.

Mali gradski derbi – idealna prilika da Grobari „okupiraju” Humsku i ovacijama nagrade ljubimce za izdanje u Kazahstanu. Podsetimo, Parni valjak je u Nur-Sultanu odigrao spektakularno…

– Očekujemo izuzetno težak meč, posebno zbog iskustva Voždovca i napora kroz koji smo prošli. Izdvojio bih Zmajeve: baš kao Javor i Inđija – žele da igraju fudbal. Moramo na to da budemo spremni – kaže Savo Milošević, najveći „krivac” što je Parni valjak iz „rasklimatane” izrastao u „paklenu mašinu”.

Prvenstvene utakmice posle međunarodnih izazova u prošlosti su znale da predstavljaju problem, sad…

– Uspeli smo to da popravimo u prethodnom ciklusu, posle derbija slavili smo u Ivanjici i Nišu. Definitivno, put kojim želimo da nastavimo. Neće da bude lako, ali da se ne vraćam ponovo na priču o prioritetima i značaju naše lige. Ne želim više da se bavim tim stvarima. Ekipa mora da daje maksimum!

Nameće se – hoće li da bude rotacija, baš kao protiv Javora?

– Ne razmišljam o tome koliko rotiramo igrače, činimo to na osnovu procene koji su momci maksimalno opterećeni. To nije nešto o čemu se odlučuje unapred, već posledica prethodnih utakmica. Najkonkretnije: biće manje rotacija u odnosu na duel sa Ivanjičanima.

Voždovac je snimljen iz svih uglova. Nema sumnje, Zmajevi gore od želje da „oprže” tim koji trenutno u Srbiji igra najatraktivniji fudbal.

– Logično, svi žele da se mere s najboljima. Mnogo znam o Voždovcu, Mašović je jedan od mojih omiljenih igrača u ligi. Partizanovo dete, velika šteta – imao je mnogo veći kapacitet. Stanisavljević je jedan od iskusnijih u eliti, Nišića i Bošnjaka poznajem iz reprezentacije. Privatan klub, uvek sam ih hvalio, vlada profesionalizam, radi se kvalitetno i stručno. Izuzetno ih poštujem.

Okršaji se smenjuju kao na filmskoj traci, stoga – stiže li Partizanov „preporodilac” da uživa u trenutku slave?

– Naravno, osećamo energiju, međutim… Suštinski, još smo na početku sezone, izuzetno bitnom, kad krene dobro, ume dobro i da se završi. Sve ovo je, zaista, dobro, ali… Može još mnogo bolje! Konstantno ću da insistiram na tome, vidim prostor za napredak.

Milošević naglašava:

– Klub ne može da se opusti ni na jedan način, svaki pad može da bude koban. Koliko god ovo izgledalo spektakularno ili lepo, to su samo nijanse, detalji. Ako pomislimo da smo veliki ili moćni, to će da nam se obije o glavu. Malo prostora ima za uživanje, na opuštanje nemamo pravo.

I, apropo visokih standarda: osećaju li igrači da mogu da se bore za titulu i proleće u Evropi?

– Da igrači ne veruju, sigurno ne bismo ni pričali o ovoj Partizanovoj igri! NJihovo verovanje proističe iz stvari koje se vide na terenu. Međutim, znaju da mogu i više – zaključio je Savo Milošević.

Izvor Sportski žurnal