Partizan peti po broju upućenih udaraca u okvir gola protivnika u LE

Odigrao je Partizan od početka sezone u drugoj polovini jula 17 utakmica i zanimljivo samo na jednoj protiv Malatije u Turskoj nije uspeo da zatrese mrežu protivnika. Napadačko opredeljenje Save Miloševića i njegovog stručnog štaba najbolje potvrđuje činjenica da se Partizan trenutno nalazi na šestom mestu po broju upućenih šuteva ka golu rivala (35), dok je stepenik više na tabeli klubova po broju udaraca u okvir protivničkog gola (13).

Partizan je za 180 minuta fudbala imao 88% tačnih dodavanja, u prvom meču protiv Alkmara je držao loptu u posedu 59% igre, dok je preksinoć u Astani “lopta podeljena” na ravne časti, a i pored toga crno-beli su bili tim koji se u najvećem delu meča pitao za sve. Zanimljivo je da su crno-beli u oba prethodna evropska meča “pobedili” rivale u broju izvedenih kornera identičnim rezultatom (6:1).

Najmanje prekršaja u drugom po kvalitetu takmičenju pod okriljem UEFA načinio je Mančester junajted (16), dok su crno-beli prekidali igru u pet navrata više. Jedini koji se zbog javne opomene našao u sudijskom tefteru je Saša Zdjelar u utakmici sa AZ Alkmarom, dok zanimljivo u Astani nije pokazan nijedan žuti karton.

Izvor Večernje novosti