Ostoja Mijailović: Laž je da imamo veći budžet od zvezde

Predsednik Košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović ponosi se stručnim štabom i igračima nakon što je treći put u nizu osvojen Kup Radivoja Koraća, ali kaže i da je to samo najava za mnogo veće stvari u nastavku sezone.

Crno-beli su prekjuče u borbi za Žućkovu levicu u niškom “Čairu” posle produžetka savladali Crvenu zvezdu 85:84 i, posle Superkupa ABA lige, osvojili drugi trofej u sezoni. Ipak, tek sada sledi borba za ono najbitnije, a to je titula na Jadranu.

– Već treću godinu zaredom osvajamo Kup Koraća, tako da ovo nije ništa novo za nas. Ne treba praviti preveliku euforiju posle ove pobede. Svi partizanovci znaju šta su nam ciljevi ove sezone i težimo da ih ostvarimo. Mnogo timova ima veći budžet od Partizana. Prekjuče se pojavila priča da imamo sličan budžet kao naš gradski rival. To apsolutno nije istina, imamo daleko manji budžet i od Zvezde i od mnogih ekipa s kojim se takmičimo, ali mislim da imamo dovoljno dobar budžet da napravimo podvig poput ovog u Nišu – kaže Mijailović za Informer.

Suđenje nisam nikada komentarisao, ni kada je nama bilo krivo zbog poraza, ni kada je njima bilo krivo. Sudije sviraju kako sviraju, nekada su u pravu, nekada nisu. Mislim da je ovde sve bilo pravedno. Svako vidi situaciju iz svog ugla i onako kako on želi da je vidi. Ko gubi ima pravo da se ljuti. Mislim da je za Zvezdu ovo bila dobra utakmica i da su nešto naučili iz meča. Pred nama je još mnogo derbija ove sezone – ističe Mijailović.

Predsednik košarkaške sekcije crno-belih kaže da je i na 78:73 za Zvezdu, u finišu meča, verovao u pobedu svog tima.

– Do pre dve i po godine, dok nisam došao u Partizan, mislio bih da je sve gotovo na onih “minus pet” 17 sekundi pre kraja. Ne bih verovao u povratak. Za ovo vreme sam naučio da je u košarci kraj kada sudije sviraju kraj i da pre toga nije ništa gotovo. Verovao sam u preokret – zaključuje Mijailović.

Izvor MaxBet sport