OGNJENOV PARTIZAN – Imao je sreće što je ostao živ, a danas donosi titule!

Pet razlike manje od 15 sekundi do kraja. Sve ukazuje da Partizan gubi finalnu utakmicu Kupa Radivoja Koraća protiv Zvezde. Usledio čudesan preokret, prvo u režiji Markusa Pejdža, a onda potom i Ognjena Jaramaza, momka koji izrasta u najvećeg junaka Partizana u dosadašnjem delu sezonu.

Momak koji je imao vrlo komplikovane zdravstvene probleme pre nekoliko godina danas je najveći ljubimac Partizana. Poenima u produžetku razgalio je “grobare” koji već danima ne prestaju da pričaju o njegovim bravurama, a njegova životna priča će vas samo raznežiti.

– Sve je krenulo u trenutku kada sam praktično počeo da živim svoj san. Išao sam u Trevizo na NBA kamp, gde sam bio proglašen za najboljeg igrača, što mi je omogućilo da odem u Ameriku i odradim vorkaute sa pet NBA ekipa: Niksima, Bruklinom, San Antoniom, Atlantom i Milvokijem. Vraćao sam se za Beograd u noći drafta i u trenutku kad sam stigao u stan, na TV sam video da su me izabrali Njujork Niksi. Nisam bio svestan šta mi se dešava. Posle samo tri dana leteo sam u Orlando na letnju ligu. Za samo sedam dana odigrao sam nekoliko utakmica, ostavio dobar utisak… – rekao je bio Jaramaz za Blic svojevremeno.

Međutim, posle završetka poslednjeg meča požalio se na zdravstvene probleme.

– Osetio sam blagu malaksalost, a leva ruka mi je pomodrela. Odmah su me prevezli u obližnju kliniku na detaljne preglede. Nisam imao predstavu koliko ozbiljan problem može da bude. Rezultati su bili alarmantni, jer je ustanovljeno da imam ugrušak u levom ramenu koji je otežavao cirkulaciju. Doktor je ušao u ordinaciju i doslovce rekao: „Imaš sreće što si živ“. Ugrušak se raspao i otišao je na pluća, a mogao je na mozak ili na srce. U tom slučaju epilog je mogao biti fatalan. Bio sam u šoku. Ispitivanja su pokazala da nisam imao genetsku predispoziciju, pa je pretpostavka da je došlo do povrede vene u ramenu usled udarca što je dovelo do oštećenja. Usled brojnih letova avionom koje sam imao tih dana, došlo je do zgrušavanja krvi na tom mestu.

Iako je u ovom momentu izgledalo da Ognjen neće viće moći da se bavi košarkom. Usledio je čudesni oporavak. Posle nekoliko meseci Jaramaz se vratio treninzima, ali problem je bio naći angažman, iako je bio vrlo blizu NBA lige. Tada na secnu stupa Mega. Ekipa Dejana Milojevića je igrački vaskrsla igrača koji potom ide u Španiju gde nije imao sezonu kakvu je očekivao iako se zdravstveno odlično osećao.

Tada, februara 2019. godine potpuno neočekivano stiže poziv od Partizana. Prvi ugovor je bio kratkoročan, ali se tada ispostavilo da je klub iz Humske napravio jedan od najboljih poteza još od odlaska Duška Vujoševića kada je potpise nekog igrača u pitanju.

Stigao je tada Jaramaz na mala vrata, uloga na parketu tada nije bila velika, ali se vrlo brzo okitio Kupom. Kako je vreme odmicalo Jaramaz je pokazivao zbog čega je bio blizu NBA lige. Fizičkim predispozicijama je umeo da preokrene čitav tok utakmice pa je na kraju prošle sezone odlučeno da je prioritet zadržati Jaramaza u Partizana. Još jedan sjajan potez.

Sada je Jaramaz jedan od vođa Partizana koji rešava utakmice svojim potezima. Prvo je to bila trojka protiv Cedevite, a pre nekoliko dana već opisana sekvenca u finalu Kupa Koraća protiv Crvene zvezde.

Tekst preuzet sa portala MaxBet sport

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *