Nikolić: Kao u NBA

Mondo sport

Trener Partizana kaže da mora da bude zadovoljan jer je njegov tim pobedio, ali mu je “teško” zbog toga što u odbrani gotovo ništa ne funkcioniše.

Izvor: MN Press

Partizan je u subotu uveče pobedio Igokeu 117:104, a Miroslav Muta Nikolić izjavio je da se ni on nije nadao tako visokom rezultatu utakmice 5. kola ABA lige.

“Igrali smo na mnogo poena, kao u NBA ligi. Nisam se tome nadao, jer je Igokea nedavno pobedila Budućnost i Cedevitu, koje su uz Zvezdu najbolje ekipe u ligi. Nama je Čakarević mnogo važan za odbranu i jedva sam čekao da se vrati, da bi odbrana bila čvršća. Ali nije bila. Napad je funkcionisao, naši Amerikanci su shvatili kako želim da igraju. Razigrali su ekipu”, naveo je Nikolić.

On je priznao da je tokom subotnjeg meča “lutao” po pitanju igre u odbrani, pokušavajući da nađe nešto što bi funkcionisalo.

“Teško mi je kad ovako slabo igramo odbranu ‘jedan na jedan’. Ali, u principu moram da budem zadovoljan kad se dobije”

Crno-bele očekuju uzastopna gostovanja – u Bilbau (utorak) u okviru 3. kola Evrokupa, pa već u petak u Zagrebu, gde ih čeka Cibona.

Dragan Bajić je posle prethodnog poraza, od MZT Skoplja, prihvatio odgovornost, ali ovog puta je “lopticu” prebacio igračima, koji su posle 108 poena u ponedeljak, sada primili još više.

“Moj tim je godinama igrao možda i najbolju odbranu u ligi. Ne znam šta se sada dešava. Igrači nisu ispoštovali dogovor, možda su pomislili da mogu nonšalantno da igraju jer sam prošli put rekao da sam ja krivac? Videćemo kako dalje. Neki će morati da se uozbilje ako misle da ostanu u Igokei”.

Prvak Bosne i Hercegovine, koji ima skor 2-3, idućeg vikenda dočekuje FMP.