13 odličja za naše veslače i veslačice na Paliću

Drugog finalnog dana 56. internacionalne regate “Vojvodina Open” naši veslači i veslačice su se osam puta peli na pobedničko postolje, čime je naš Klub učešće na ovom tradicionalnom takmičenju završio sa ukupno 13 odličja. U nedelju, 1. jula 2018, na jezeru Palić najsjajnija odličja osvojile su Trivan, Anđela Nišević, Ivana Pavić i Jana Kojadinović u četverac skulu za juniorke s 7:44.01 i Maša Bugarski u skifu za kadetkinje s 8:35.88 (prvo mesto u prvoj grupi kvalifikacija s 8:46.81). Do vicešampionskih titula stigli su Ognjen Mitrović, Dimitrije Sečujski (VK Sava), Aleksa Momčilović (VK Sava) i Božidar Nikolić u četverac skulu za juniore s 6:44.85, Nikola Milošević, Nikola Mirilo, Marko Gatalica (VK Srebrno jezero) i Mateja Šarenac u četvercu za juniore s 6:40.71, Miloš Pavlović i Ranko Samardžija u dubl skulu za kadete s 6:56.67 (prvo mesto u drugoj grupi kvalifikacija s 7:22.45) i Strahinja Pavišić u skifu za pionire s 3:56.64, dok su se bronzanih medalja dokopali Mihailo Božinović, Bojo Bojović, Dušan Belić, Tihomir Vlajić, Andrej Dašić, Miloš Pavlović, Dušan Cvetković, Ranko Samardžija i kormilar Luka Mladenović u osmercu za kadete s 6:49.66 i Strahinja Raković i Nemanja Bjelajac u dubl skulu za pionire s 3:47.79.

Marko Tasevski i Mateja Janić ostali su prvi ispod crte za postolje u dubl skulu za pionire pošto su u svojoj grupi zauzeli četvrto mesto s 4:06.32, dok je peto mesto bio konbačan plasman Miloša Joksimovića i Milutina Bušetića (VK Sava) u dvojcu za kadete s 8:18.89. Naši treneri Zlatko Blašković i Dušan Bunčić bili su jedina prijavljena posada u dubl skulu za veterane pa ta trka nije održana. Kroz kvalifikacije do finalnih okršaja nisu stigli Vasilije Popović i Vuk Jurišić u dubl skulu za kadete (šesto mesto u prvoj grupi kvalifikacija s 7:51.60).

– Prva dva dana regate na Paliću obeležilo je loše vreme zbog čega je došlo do tumbanja rasporeda, a samo treći dan su uslovi na stazi bili dobri. Mi smo na “Vojvodina Open” nastupili iz punog treninga i zbog toga nismo mogli da pokažemo pun potencijal, a i ovu regatu smo iskoristili kao svojevrstan test i proveru mogućnosti pred najznačajnije takmičenje u 2018. na domaćoj sceni – Prvenstvo Srbije u septembru. Do tada imamo još dovoljno vremena da podignemo formu i da napravimo najbolje moguće kombinacije sve sa ciljem da i ove godine budemo najusšeniji klub u zemlji – kazao je trener Dušan Bunčić i posebno naglasio – Svi naši članovi zaslužuju pohvale, posebno za disciplinu i jedinstvo. Bez obzira na godište svi su disali kao jedan i pokazali kako bi trebalo da funkcionišu članovi jednog kluba.