Zvezdin ultimatum: Ne igramo derbi ako sudi Jovanović!

Dva dana pred 171. večiti derbi krenulo je uobičajeno ‘zagrevanje’. Igrice van terena i ovoga puta obeležiće sate uoči najvažnije utakmice srpskog fudbala. Kako saznaje Mozzart Sport, Crvena zvezda je nezadovoljna izborom sudije odlučila da zauzme čvrst stav koji glasi otprilike ovako: Ukoliko Srđan Jovanović bude sudio, ne igramo većiti derbi!

Podsetimo, sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije odredila je ranije danas najboljeg srpskog arbitra za delioca pravde u Humskoj (sreda, 19 časova), a u Ljutice Bogdana su brže bolje regovali i prema našim informacijama doneli odluku da se ne pojave na utakmici ukoliko ta odluka ostane na snazi.

Podsetimo, Crvena zvezda se u više navrata izjašnjavala negativno o sudiji Jovanoviću. Generalni direktor srpskog šampiona Zvezdan Terzić još pre nekoliko godina targetirao je iskusnog arbitra kao osvedočenog parizanovca, međutim nisu ni u Partizanu bili najsrećniji njegovim suđenjem u nekim utakmicama. Čak se može reći da imaju više razloga za nezadovoljstvo.

Kad im je Srđan Jovanović sudio, crno-beli nisu pobedili na čak 10 od 27 mečeva?! S druge strane, crveno-beli su uz njegovu arbitražu samo jednom odigrali nerešeno i jednom izgubili. Sve ostalo su pobede.

Ako govorimo o međusobnim susretima, Jovanović je odsudio tri večiti derbija. Jedan je dobila Zvezda (2:0), jedan Partizan (2:0), jedan je završen bez golova.

Jovanović je bez dileme naš najbolji arbitar. Pripada listi elitnih Uefinih sudija. Domaću Superligu sudi od 2014, debi u Ligi Evrope imao je 2017. (Viljareal – Astana), a u Ligi šampiona (Ajaks – Lil) godinu dana kasnije.

Delio je pravdu na Olimpijskim igrama u Tokiu i bio četvrti sudija na Evropskom šampionatu 2020.

Originalni članak: Mozzart sport