Žreb za Ligu konferencije: U Rusiju ili Azerbejdžan

Mečevi su na programu 5. i 12. avgusta

Prva prepreka u Slovačkoj, a druga u Rusiji ili Azerbejdžanu. Ukoliko eliminiše DAC, Parni valjak će se trkati sa boljim iz duela Sočija i Kešle, kako bi stigao u predvorje Lige konferencije. Ako opravda ulogu favorita u susretu sa ekipom iz Dunajske Strede, Partizan će u prvom meču naredne runde biti gost, a revanš će igrati na svom terenu.

Tako je odlučeno žrebom za treće kolo kvalifikacija za novoformirano UEFA takmičenje, koje su crno-beli dočekali kao nosioci. Sa suprotne strane kostura stajali su mu bolji iz sledećih duela: KuPS (Finska) – Vorskla (Ukrajina), Petrokub (Moldavija) – Sivas (Turska), Ararat (Jermenija) – Slask (Poljska). Na kraju mu je pao možda i najteži mogući rival, ako se gleda snaga Premijer lige Rusije i ima u vidu činjenica da je Soči prethodno porvenstvo završio na vioskom petom mestu.

Prvi mečevi trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencije na programu su 5. avgusta. Revanši su 12. sledećeg meseca. A pre tih duela, 2. avgusta UEFA će odrediti parove plej-ofa, kao završne stepenice do grupne faze njenog novog takmičenja.

Originalni članak Mozzart sport