Željko Obradović: Mentalna priprema za majstoricu svešće se na jednu stvar

“U ovim neverovatnim okolnostima u kojima smo imali, hvala navijačima što su u ovoj velikoj tragediji bili svim srcem uz nas“, poručuje trener Partizan Mozzart Beta

Partizan Mozzart Bet nije iskoristio ni drugu šansu da overi plasman na Fajnal for, poslednja karta nalazi se u Madridu gde će 10. maja od 21 čas Real u Vizink Centru biti domaćin.

Crno-beli će u tom susretu biti jači za kapitena Kevina Pantera koji je definitivno mnogo nedostajao ekipi. Posle dva, Željko Obradović veruje i u treći brejk nad Kraljevskim klubom u njegovom domu.

“Čestitam Realu na pobedi. S obzirom na to kakva je utakmica bila pre dve večeri, jedan skok Tavaresa je rešio utakmicu. I posle toga imali smo dva otvorena šuta i nismo pogodili. Videćemo da li ćemo se bolje spremiti za petu utakmicu“, poručio je Obradović i dodao:

“Kada se pogleda statistika, imali smo 11 šuteva više od Reala, jedan manje za tri, a isto slobodnih bacanja. Znači, imali smo 10 poseda više i izgubili. Otvorene šuteve smo promašivali, bili brzopleti kao i u prethodnoj utakmici. Analizirali smo i analiziraćemo utakmice“.

Nastavio je Željko u dahu…

“U ovim neverovatnim okolnostima u kojima smo imali, hvala navijačima što su u ovoj velikoj tragediji bili svim srcem uz nas. Jedino što mogu da obećam jeste da ćemo pokušati da se što bolje spremimo za petu utakmicu“.

Novinar je konstatovao da je Danilo Anđušić odigrao jednu od najboljih utakmica sezone, usledio je odgovor:

“Ne znam šta bih rekao. Ne može da se priča o jednom igraču, uvek je tim u pitanju. Svi moraju bolje, pa i Danilo. Ali, ovde se radi o timu“.

Da li se mentalna energija utakmice promenila u korist Reala, kako se spremiti za majstoricu?

“Mentalna priprema utakmice svešće se na jednu stvar. Da Real igra zonsku odbranu, a mi smo sami. Prosto i jednostavno. Mi pariramo, borimo se, radimo, nalazimo rešenja, ali kada pogledate procenat šuta za tri, teško da može da se dobije. Mora bolje u procentima šuta, ako to uspemo, imaćemo veće šanse“.

PartizanMozzart Bet je dozvolio sebi da promaši devet slobodnih bacanja…

“Ima statistika, isti broj pokušaja penala, oni 17, mi 10. Pogledajte konačnu razliku. Tri poena i slobodna bacanja, odmah je drugačija utakmica. U Istanbulu smo šutirali bez greške, a sada… Eto, a sve su to isti igrači. Probaćemo i taj segment da popravimo, da vodimo računa“.

Originalni članak Mozzart Sport