ŽELIM DA IGRAM ZA REPREZENTACIJU SRBIJE! Oglasio se Kevin Panter: Ako se ukaže prilika…

Kevin Panter nema dilemu da bi želeo da obuče dres reprezentacije Srbije, ako naravno to odluči selektor Pešić. kevin panter IZVOR: MN PRESS

Pitanje stranca u košarkaškoj reprezentaciji Srbije provlači se već dugo, ali i oni koji “dižu obe ruke” za naturalizaciju igrača ipak poručuju da bi to jedino imalo smisla – ako bi taj košarkaš imao neke veze sa Srbijom. Bilo kroz korene, igranje duži niz godina u Srbiji, a ne samo dobijanjem pasoša preko noći. Jedan od igrača koji su dobili pasoš Srbije i ostali duže u našoj zemlji je i najbolji igrač Partizana Kevin Panter i više puta se i njegovo ime spominjalo kao potencijalnog reprezentativca.

Sada se i Kevin Panter osvrnuo na ovakve informacije i u intervjuu za “TV Arena Sport” odgovorio je da li bi prihvatio da obuče dres Srbije. Na konkretno pitanje: “Da li bi želeo da igraš za Srbiju?”, Amerikanac je imao spreman odgovor koji će sigurno izazvati veliku polemiku u javnosti.

“Ako se bude ukazala prilika, ako bude imalo smisla, želeo bih!”, kazao je Kevin Panter u drugom delu intervjua za emisiju “Oni vole Srbiju” koji će kasnije biti objavljen, ali čiji “tizer” je već dovoljno rekao.

Podsetimo, Kevin Panter je zaigrao u Crvenoj zvezdi 2019. godine i posle svega nekoliko meseci dobio je srpski pasoš. Leto kasnije otišao je u Milano, ali se potom 2021. vratio u Beograd, samo u dresu Partizana. Dobro je poznato da je prethodne dve godine bio najbolji igrač tima Željka Obradovića i malo je falilo da svoj tim odvede na fajnal-for Evrolige, dok je doprineo i da se “prekine post” i osvoji ABA liga.

Nakon toga su ga tražili redom svi klubovi u Evroligi, spominjao se i odlazak u NBA, međutim Kevin Panter je na kraju potpisao novi dvogodišnji ugovor sa Partizanom i namerava da i ubuduće nosi dres srpskog kluba. 

“Mi moramo da razumemo da živimo u globalnom svetu. Čitav svet igra sa strancima. Imamo i u Srbiji puno stranaca u drugim reprezentativnim selekcijama. Ljudi koji poznaju košarku, ja živim sa njima, oni već na svoj način vrše pritisak da neko od stranaca igra za reprezentaciju. Kod nas je to zato što smo zemlja košarke. Zna se kolika je popularnost košarke u Srbiji. Vidi se to kroz Evroligu, veliko je interesovanja publike, ne samo partizanovaca. To je tema koja je interesantna. Ja kažem, iz dana u dan se popularnost povećava, možda i zbog uticaja NBA lige i Jokića. Danas ga svi gledaju, pa čak i kada je u dva, tri, četiri posle ponoći.

Potencijali nam se smanjuju, to moramo da kažemo. I kao država smo manji, a samim tim po broju igrača. Od mog dolaska ovde smo primili po deset stranaca, pa su oni igrali za Zvezdu i Partizan“, kazao je nedavno selektor “orlova” Svetislav Pešić.

Originalni tekst Mondo.rs